reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Ja mam na razie az 3 zainstalowane nie wiem którą wybiorę ☺️
Ciąża +
Preglife
HiMommy!

W ciąża+ jest fajnie pokazana aktualna wielkość zarodka (można wybrać z 3 różnych opcji do porównania - wg zwierząt, owoców oraz słodyczy 😹)
Mam te same 😁 tylko ciążę z ciaza+ mam jeszcze z synem i nie widzę opcji zeby dodać drugą 🤔🤔🤔 preglife wydaje się być najbliższa "prawdy"jesli chodzi o termin,a hi mommy trochę przekłamuje bo w ogóle nie brało pod uwagę długości cyklu.
Także pewnie zostane przy preglife.
A kalkulator od @holenderka92 pokazuje mi termin na 2.09😁 preglife na 1.09.
A i gadałam ostatnio z lekarzem moim o tygodniach ciąży, i ustaliliśmy że mówimy o tygodniach ukończonych, także na moim przykładzie jestem w 6 tyg.(6+5).

Dziewczyny, ja po USG 😁 jest serduszko 🥰
Wg OM 6+6, wg USG 6+3 , także śmiało możecie mnie na 3.09 wpisać w listę.
Jezu ale się cieszę !
Tak się dziś denerwowałam że nie mogłam nic w pracy zrobić, ciągle mnie mdliło i bolał brzuch do tego ręce mi się trzęsły 😌

Dziewczyny, ja po USG 😁 jest serduszko 🥰
Wg OM 6+6, wg USG 6+3 , także śmiało możecie mnie na 3.09 wpisać w listę.
Jezu ale się cieszę !
Tak się dziś denerwowałam że nie mogłam nic w pracy zrobić, ciągle mnie mdliło i bolał brzuch do tego ręce mi się trzęsły 😌
omg ale superrrr ❤️
bardzo się cieszę i gratki! :)

Ja szczerze już mam dosyć.
Przy pierwszej ciąży też miałam krwotoki po których dzidziuś żył do 13-ego tygodnia. Później poronienie zatrzymane. Teraz znów krwotoki wielkie. Dzidziuś żyje- to się czuje. Ale spokoju nie mam, znów będzie to samo. Znów ta piep* krew, a raczej potok! Dość mam tego. Chyba mi po prostu nie jest pisane urodzić. Patrze na te wszystkie dziewczyny, które ciąże przechodzą spokojnie, cieszą się nią. A ja znów mam ten sam scenariusz przed oczami.
Na prawdę byłam u wielu lekarzy ginekologów i wszyscy załamują ręcę. Nikt nie wie skąd krwawienie. ŻADEN. Krwawie z nikąd. MASAKRA!

Przy pierwszej ciąży też miałam krwotoki po których dzidziuś żył do 13-ego tygodnia. Później poronienie zatrzymane. Teraz znów krwotoki wielkie. Dzidziuś żyje- to się czuje. Ale spokoju nie mam, znów będzie to samo. Znów ta piep* krew, a raczej potok! Dość mam tego. Chyba mi po prostu nie jest pisane urodzić. Patrze na te wszystkie dziewczyny, które ciąże przechodzą spokojnie, cieszą się nią. A ja znów mam ten sam scenariusz przed oczami.
Na prawdę byłam u wielu lekarzy ginekologów i wszyscy załamują ręcę. Nikt nie wie skąd krwawienie. ŻADEN. Krwawie z nikąd. MASAKRA!

A bierzesz jakieś leki?

Myślałaś o tym aby zgłosić się do szpitala?

reklama
W szpitalu w poprzedniej ciąży byłam 3 razy. 3 razy mnie odesłali z kwitkiem 🤷‍♀️
Lekarz mój powiedział, że jestem obstawiona lekami i tylko zależy już wszystko od organizmu.
Dla mnie to po prostu niewiarygodne, ze można tak zostawić pacjentkę samą sobie. Strasznie mi przykro.
Pamiętam jak bratowa była w szpitalu,na samym początku ciąży wlasnie z krwawieniami, było na sali kilkanaście babeczek, każda z krwawieniami z różnych powodów, dlatego tak dopytuję o ten szpital, wiesz chodzi też o Twoje zdrowie.
To odsyłanie z kwitkiem mnie poraziło, zwłaszcza, że piszesz o mocnych krwawieniach, po prostu nie pojmuje 😔

Ostatnia edycja:
Do góry