reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Dla mnie to po prostu niewiarygodne, ze można tak zostawić pacjentkę samą sobie. Strasznie mi przykro.
Pamiętam jak bratowa była w szpitalu,na samym początku ciąży wlasnie z krwawieniami, było na sali kilkanaście babeczek, każda z krwawieniami z różnych powodów, dlatego tak dopytuję o ten szpital, wiesz chodzi też o Twoje zdrowie.
To odsyłanie z kwitkiem mnie poraziło, zwłaszcza, że piszesz o mocnych krwawieniach, po prostu nie pojmuje 😔
Olali mnie nawet w 13 tygodniu. Lekarz powiedział nawet: po co Pani tu przyjechała? Czy Pani nie rozumie, że albo Pani utrzyma jakimś cudem, albo poroni.
Tak serio powiedział. Od tamtwj pory jezdzenie na SOR jest dla mnie bezsensowne.

Ja się standardowo martwię tym przeziębieniem. Nie byłam przeziębiona dwa lata. Wraz z początkiem ciąży dokuczają mi po kolei zatrucie pokarmowe, zapalenie pęcherza i teraz to rozbicie typowo przeziebieniowe ale nie mam temp.

Olali mnie nawet w 13 tygodniu. Lekarz powiedział nawet: po co Pani tu przyjechała? Czy Pani nie rozumie, że albo Pani utrzyma jakimś cudem, albo poroni.
Tak serio powiedział. Od tamtwj pory jezdzenie na SOR jest dla mnie bezsensowne.
Czyli to jakiś jełop był po prostu 🤬 a nie lekarz.
Rozumiem, ze nie masz wyboru jeśli chodzi o szpital w Twoim miejscu zamieszkania?
Ale jeśli masz, to usilnie będę Cie namawiać żebyś jeszcze o tym pomyślała.

Czyli to jakiś jełop był po prostu 🤬 a nie lekarz.
Rozumiem, ze nie masz wyboru jeśli chodzi o szpital w Twoim miejscu zamieszkania?
Ale jeśli masz, to usilnie będę Cie namawiać żebyś jeszcze o tym pomyślała.
Też tak myślę... Niektórzy lekarze mają zlewające podejście czyli bo innym się zdarza to czemu tobie ma się nie zdarzyć 😐 tak jak koleżanka wyżej napisała jeśli masz możliwość podjedź do innego szpitala i powiedz że wymagasz wszystkich możliwych badań w tym kierunku a jeśli źle cię potraktują to powiedz że jesteś pacjentką i żeby cię nie traktowali jak ***** i że znasz swoje prawa 🤷 musisz walczyć , bądź silna KaliMali 🥺

Też tak myślę... Niektórzy lekarze mają zlewające podejście czyli bo innym się zdarza to czemu tobie ma się nie zdarzyć 😐 tak jak koleżanka wyżej napisała jeśli masz możliwość podjedź do innego szpitala i powiedz że wymagasz wszystkich możliwych badań w tym kierunku a jeśli źle cię potraktują to powiedz że jesteś pacjentką i żeby cię nie traktowali jak ***** i że znasz swoje prawa 🤷 musisz walczyć , bądź silna 🥺
Tak zgadzam się!!

Gratulacje!!!
Jakie objawy miałaś przy SM?
Mocne bóle głowy i zawroty głowy. W pierwszy dzień pojawienia się objawów mocne wymioty przez cały dzień. Spałam z przerwami na wymioty
Ja biorę euthyrox, ale jestem pod opieką endokrynologa i badania TSH i FT4 robię co 3 tygodnie.
Ja dostałam euthyrox dopiero w ciąży, bo TSH lekko za wysokie. Jedna tabletka dziennie. Nigdy nie byłam u endokrynologa, ale potem mam iść.
A jaką Ty masz dawkę ?
O rany współczujemocno, mam nadzieję, że będziesz w dobrej formie i w dobrym zdrowiu jeszcze przez wiele, wiele lat
Dziękuję ❤️ na szczęście trafiłam na dobrych lekarzy i mam dobre leki. Odpukać na razie jest wszystko dobrze, funkcjonuję podobnie jak przed diagnozą.
Dziewczyny, jestem po wizycie. :) dzidziuś ma 1cm długości i wielkościowo mierzy 7t1d (a dziś wg OM jest 6t5d). Serduszko tez bije :)
Gratuluję !!!❤️ Bardzo się cieszę :) na kiedy masz termin z USG ?

Dziewczyny, ja po USG 😁 jest serduszko 🥰
Wg OM 6+6, wg USG 6+3 , także śmiało możecie mnie na 3.09 wpisać w listę.
Jezu ale się cieszę !
Tak się dziś denerwowałam że nie mogłam nic w pracy zrobić, ciągle mnie mdliło i bolał brzuch do tego ręce mi się trzęsły 😌
Również bardzo gratuluję ❤️❤️

reklama
Dziewczyny, ja też się przeziębiłam. Wróciłam do pracy po zdalnym nauczaniu, jeden dzień i coś złapałam 🤧🥺😟
Macie jakiś dobry sposób na zapchany nos? Kupiłam już roztwór z wodą morską, ale na razie niezbyt pomaga.

Do góry