reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Czyli do wizyty u lekarza tak naprawdę nie mam pewności czy rzeczywiście rozwija się fasolka.. być może wcale nie jestem w ciąży. Jeszcze opowiedz właśnie czy miałaś jakieś dolegliwości typowo ciążowe? poroniłaś samoistnie?
Objawy miałam. Najpierw miałam farmakologicznie wywoływane poronienie, ale nie udało się, więc skończyło się na łyżeczkowaniu :(

reklama
Teraz mam schizma, że to pewnie ciąża biochemiczna. Ciągle mi się wydaje, że właśnie zaczyna mi się okres.

Dziewczyny, która muszą sobie zastrzyki z clexane - czy Wy już macie przed usg potwierdzającym bicie serca refundowane te leki?
Ja z ostatniej wizyty u gina z beta ponad 4 tys i prog35 znowu dostałam receptę 100% płatną.
Clexane jest drogie, jest tani zamiennik -neoparin, zapytaj lekarza, a i farmaceuta bez problemu wyda zamiennik.

Co do tego kto wie o ciązy to nie mowilismy jeszcze nikomu, wiedzą tylko dzieci, bo miesiac temu wiedzieli rodzice, kilka kolezanek j nagle dupa. Teraz wiedzą tylko wrzesniowe mamy 2020
No i planujemy powiedziec w 4 miesiacu, mamy wierszyk
"Na górze róże na dole sklep dzieciecy, zostaniesz babcią za 5 miesiecy" todo mam naszych ;)

U mnie wie tylko mąż, przy pierwszej wiedziało sporo osób, ale jak wylądowałam w szpitalu to i tak by się dowiedzieli. Teraz poczekam na wynik bety i powtórkę i jeśli będzie ok, to pewnie też powiem kilku najbliższym osobom :)
U mnie narzeczony i przyjaciolka :) Potrzebowalam kogos kto juz w ciazy byl, zeby troche mnie uspokoil :)

U mnie narzeczony i przyjaciolka :) Potrzebowalam kogos kto juz w ciazy byl, zeby troche mnie uspokoil :)
u mnie nauczycielka jogi i mąż. Ale dwie przyjaciółki chyba się domyślają. Gorzej będzie jak pojadę ze znajomymi na narty… i tu ani pic nie będę, ani jeździć na nartach. A to będzie dopiero 9t2d wiec chyba glupio mowic jeszcze

Macie juz w ogole jakies zachcianki jedzeniowe, albo cos Was odrzuca? Mi sie troche apetyt zwiekszyl, ale nie bardziej niz jak przed okresem. Probuje jednak to okielznac i wcinac warzywa 🤪 I jednym z plusow jest, ze normalnie przed miesiaczka bylam spuchnieta jak balon (+ 2-3 kg) co miesiac, a teraz nic 😁

reklama
u mnie nauczycielka jogi i mąż. Ale dwie przyjaciółki chyba się domyślają. Gorzej będzie jak pojadę ze znajomymi na narty… i tu ani pic nie będę, ani jeździć na nartach. A to będzie dopiero 9t2d wiec chyba glupio mowic jeszcze
A wlasnie jak z joga w trakcie ciazy? Bo zastanawialam sie czy sie nie zapisac?

Do góry