reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

A wlasnie jak z joga w trakcie ciazy? Bo zastanawialam sie czy sie nie zapisac?
ja chodziłam już wczesniej i nie chce zmieniac tych zajęć na typowo ciazowe ale z mojej wiedzy wynika ze nie można robić tylko pozycji odwróconych. Oczywiście wszystko pod kontrola instruktora :) mi to bardzo dobrze robi na głowę, i czuje ze mięśnie tez mocno pracują.

reklama
Macie juz w ogole jakies zachcianki jedzeniowe, albo cos Was odrzuca? Mi sie troche apetyt zwiekszyl, ale nie bardziej niz jak przed okresem. Probuje jednak to okielznac i wcinac warzywa 🤪 I jednym z plusow jest, ze normalnie przed miesiaczka bylam spuchnieta jak balon (+ 2-3 kg) co miesiac, a teraz nic 😁
Mam tylko ochotę na kanapki z szynką i ogórkiem konserwowym no i śledzie, ale na śledzie to zawsze mam ochotę 😅

Macie juz w ogole jakies zachcianki jedzeniowe, albo cos Was odrzuca? Mi sie troche apetyt zwiekszyl, ale nie bardziej niz jak przed okresem. Probuje jednak to okielznac i wcinac warzywa 🤪 I jednym z plusow jest, ze normalnie przed miesiaczka bylam spuchnieta jak balon (+ 2-3 kg) co miesiac, a teraz nic 😁
Ja zupełnie nic 😉 ale zauważyłam ze bez śniadania długo nie wytrzymam wiec pierwsze co robie jak wstaje to jem. W niedziele chciałam dłużej pospać i poleżeć ale z głodu mnie tak zaczęła głowa bolec ze do końca dnia czułam.

Ja zupełnie nic 😉 ale zauważyłam ze bez śniadania długo nie wytrzymam wiec pierwsze co robie jak wstaje to jem. W niedziele chciałam dłużej pospać i poleżeć ale z głodu mnie tak zaczęła głowa bolec ze do końca dnia czułam.
Ja biore euthyrox, wiec ze snaidaniem musze sie i tak wstrzymac, ale tak po godzinie od wstania ssie mnie niemilosiernie 😂

U mnie wie tylko mąż, przy pierwszej wiedziało sporo osób, ale jak wylądowałam w szpitalu to i tak by się dowiedzieli. Teraz poczekam na wynik bety i powtórkę i jeśli będzie ok, to pewnie też powiem kilku najbliższym osobom :)
U nas wiedzą tylko moi rodzice dlatego, że wiedzieli o staraniach i moich "problemach" zdrowotnych.

U mnie narzeczony i przyjaciolka :) Potrzebowalam kogos kto juz w ciazy byl, zeby troche mnie uspokoil :)
Tak, ja mam dokładnie to samo. Powiedziałam przyjaciółce która tez ma podobne przeżycia co ja i jest już mamą. Potrzebowałam się wygadać ze swoimi obawami i po prostu pogadać. Wiem ze bardzo mnie wspiera.
I tez do min 4 msc nie zamierzamy nikomu więcej mówić.

Ostatnia edycja:
u mnie nauczycielka jogi i mąż. Ale dwie przyjaciółki chyba się domyślają. Gorzej będzie jak pojadę ze znajomymi na narty… i tu ani pic nie będę, ani jeździć na nartach. A to będzie dopiero 9t2d wiec chyba glupio mowic jeszcze
E tam głupio 😉 mi tam głupiej wymyślać tysiąc powodów dlaczego nie pije i nie robię tego czy tamtego, albo jeszcze gorzej czemu wymiotujesz a twierdzisz że wszystko ok? 😉

Także wiesz, chyba jak wolisz bo co komu do tego czy to 12 tydzień czy 10... to kiedy jest ten magiczny moment że już można mówić? 😉

E tam głupio 😉 mi tam głupiej wymyślać tysiąc powodów dlaczego nie pije i nie robię tego czy tamtego, albo jeszcze gorzej czemu wymiotujesz a twierdzisz że wszystko ok? 😉

Także wiesz, chyba jak wolisz bo co komu do tego czy to 12 tydzień czy 10... to kiedy jest ten magiczny moment że już można mówić? 😉
to prawda, zwłaszcza ze jak wczesniej poroniłam to tez czułam się bardzo samotna przez to ze nikomu nie powiedziałam wczesniej o ciazy

reklama

Bardziej chodzi o to ze pierwszy trymestr jest najbardziej niepewny jeżeli chodzi o utrzymanie ciąży więc pewnie stąd ta magiczna granica 12tygodni. Ja ogólnie nie zamierzam się chwalić wśród znajomych raczej tylko rodzinie powiemy a kto zobaczy bo to nieuniknione to zobaczy ale jakiś specjalnych ogłoszeń w ogóle nie planujemy ☺️

Do góry