reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Czyli do wizyty u lekarza tak naprawdę nie mam pewności czy rzeczywiście rozwija się fasolka.. być może wcale nie jestem w ciąży. Jeszcze opowiedz właśnie czy miałaś jakieś dolegliwości typowo ciążowe? poroniłaś samoistnie?
Objawy miałam. Najpierw miałam farmakologicznie wywoływane poronienie, ale nie udało się, więc skończyło się na łyżeczkowaniu :(

reklama
Teraz mam schizma, że to pewnie ciąża biochemiczna. Ciągle mi się wydaje, że właśnie zaczyna mi się okres.

Dziewczyny, która muszą sobie zastrzyki z clexane - czy Wy już macie przed usg potwierdzającym bicie serca refundowane te leki?
Ja z ostatniej wizyty u gina z beta ponad 4 tys i prog35 znowu dostałam receptę 100% płatną.
Clexane jest drogie, jest tani zamiennik -neoparin, zapytaj lekarza, a i farmaceuta bez problemu wyda zamiennik.

Co do tego kto wie o ciązy to nie mowilismy jeszcze nikomu, wiedzą tylko dzieci, bo miesiac temu wiedzieli rodzice, kilka kolezanek j nagle dupa. Teraz wiedzą tylko wrzesniowe mamy 2020
No i planujemy powiedziec w 4 miesiacu, mamy wierszyk
"Na górze róże na dole sklep dzieciecy, zostaniesz babcią za 5 miesiecy" todo mam naszych ;)

U mnie wie tylko mąż, przy pierwszej wiedziało sporo osób, ale jak wylądowałam w szpitalu to i tak by się dowiedzieli. Teraz poczekam na wynik bety i powtórkę i jeśli będzie ok, to pewnie też powiem kilku najbliższym osobom :)
U mnie narzeczony i przyjaciolka :) Potrzebowalam kogos kto juz w ciazy byl, zeby troche mnie uspokoil :)

U mnie narzeczony i przyjaciolka :) Potrzebowalam kogos kto juz w ciazy byl, zeby troche mnie uspokoil :)
u mnie nauczycielka jogi i mąż. Ale dwie przyjaciółki chyba się domyślają. Gorzej będzie jak pojadę ze znajomymi na narty… i tu ani pic nie będę, ani jeździć na nartach. A to będzie dopiero 9t2d wiec chyba glupio mowic jeszcze

Macie juz w ogole jakies zachcianki jedzeniowe, albo cos Was odrzuca? Mi sie troche apetyt zwiekszyl, ale nie bardziej niz jak przed okresem. Probuje jednak to okielznac i wcinac warzywa 🤪 I jednym z plusow jest, ze normalnie przed miesiaczka bylam spuchnieta jak balon (+ 2-3 kg) co miesiac, a teraz nic 😁

reklama
u mnie nauczycielka jogi i mąż. Ale dwie przyjaciółki chyba się domyślają. Gorzej będzie jak pojadę ze znajomymi na narty… i tu ani pic nie będę, ani jeździć na nartach. A to będzie dopiero 9t2d wiec chyba glupio mowic jeszcze
A wlasnie jak z joga w trakcie ciazy? Bo zastanawialam sie czy sie nie zapisac?

Do góry