reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Skoro betę mam 6800 i progesteron tez w normie to jest szansa, ze pęcherzyk ciążowy jest pusty albo ciąża jest pozamaciczna?
U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.

@holenderka92 a jak u Was z wizytami i opieką ciężarnych?
Pierwsza wizyte i USG mam zaplanowana na 25 stycznia, czyli jakos 7tydzien 5 dni. W Holandii, jesli wszystko przebiega prawidlowo opieka, badaniami itp. zajmuja sie polozne. Drugie usg robia okolo 12 tygodnia, potem polowkowe i jeszcze jakos jedno okolo 32 tygodnia. Od 24 tygodnia wizyty sa co okolo 4 tygodnie, od 30 co dwa, a od 36 co tydzien. No i jesli nie ma przeciwskazac mozesz rodzic w szpitalu, domu lub w wodzie :) To tyle co narazie wiem :)

Mi teraz wypada dopiero druga dawka szczepienia bo późno się zdecydowałam, pierwszą miałam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Też się wahałam czy przyjąć tą drugą ale po rozmowie z ginem zdecydowałam że się zaszczepie a maluszek dostanie przeciwciała no i ciężarne niestety ciężko przechodzą covida więc wolałabym tego uniknąć.

Dziewczyny, która muszą sobie zastrzyki z clexane - czy Wy już macie przed usg potwierdzającym bicie serca refundowane te leki?
Ja z ostatniej wizyty u gina z beta ponad 4 tys i prog35 znowu dostałam receptę 100% płatną.

Mi teraz wypada dopiero druga dawka szczepienia bo późno się zdecydowałam, pierwszą miałam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Też się wahałam czy przyjąć tą drugą ale po rozmowie z ginem zdecydowałam że się zaszczepie a maluszek dostanie przeciwciała no i ciężarne niestety ciężko przechodzą covida więc wolałabym tego uniknąć.
ja dostałam od swojej ginekolog, żeby na razie się nie szczepić w związku z poprzednimi poronieniami. Także czekam na drugi trymestr żeby 3 dawkę przyjąć :(

U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.
Czyli do wizyty u lekarza tak naprawdę nie mam pewności czy rzeczywiście rozwija się fasolka.. być może wcale nie jestem w ciąży. Jeszcze opowiedz właśnie czy miałaś jakieś dolegliwości typowo ciążowe? poroniłaś samoistnie?

reklama
Do góry