reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny które macie już dzieci powiedzcie w jakim są wieku?
Ja mam na pokłdzie 6-latka i 3-latkę, czyli różnica wieku wyszłaby prawie 7 i 4 lata i zastanawiam się jaka jest jeszcze szansa że będą się razem bawić?
Kiedyś tam sobie planowałam że idealnie byłoby mieć dzieci z maksymalną przerwa 3 lat ale cóż, plany sobie a życie sobie

Ja mam synka który w lutym skończy 5 lat 😉 i bardzo czeka na brata 🤣 przez jego gadanie się zdecydowaliśmy bo byliśmy nastawieni tylko na 1 dziecko ogólnie 😜

reklama
Ja mam na pokłdzie 6-latka i 3-latkę, czyli różnica wieku wyszłaby prawie 7 i 4 lata i zastanawiam się jaka jest jeszcze szansa że będą się razem bawić?
Kiedyś tam sobie planowałam że idealnie byłoby mieć dzieci z maksymalną przerwa 3 lat ale cóż, plany sobie a życie sobie
Mój synek ma teraz 11 miesięcy więc wychodzi na to że jak urodzę to będzie miał 19. Ja bardzo chciałam mieć małą różnice wieku, bo sama mam siostrę o 5 lat starszą i nigdy nie chciała się ze mną bawić 😂ale może to po prostu taki egzemplarz 😂 a swoją drogą to nie wiem jak ogarnę noworodka i zbuntowanego prawie dwulatka 🤔u mnie nadal okropne mdłości zwłaszcza jak tylko robię się głodna 🥴 Wizytę u gina mam 12.01 a dziś mam 5+6tc.

U mnie córka 15 lat, syn 13,5 drugi syn z września 2020 i wszyscy sie mega kochają i bawią z młodym

Ja jak już pisałam wcześniej z powodu dość niskich wyników proga jednak w poniedziałek z samego rana dla świętego spokoju (bo oczywiście cały weekend myślałam o tym progu) umówiłam się do swojego lekarza (powiedziałam swoją historie w recepcji i panie mnie w kolejkę wcisnęły ) i całe szczęście że się umówiłam, bo przed samym wyjściem z domu po skorzystaniu z toalety papier miałam delikatnie zabarwiony na brzoskwiniowo. Nogi mi się ugięły. Na wizycie okazało się ze miałam na szyjce macicy jakieś zaczerwienienie i całkiem możliwe ze to pewnie stad. Dostałam luteinę 2x1 i nakaz leżenia wiec jestem aktualnie niestety już na L4.
Na usg piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym wiec trochę się uspokoiłam, że jest ciałko żółte no i że jest w macicy. Tyle dobrego. Wizytę z 11stycznia przesunął mi lekarz na 17.01. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu w tej niepewności..
Cały czas boje się tez chodzić do toalety.. najgorzej ze nie mam żadnych praktycznie objawów oprócz bolących lekko piersi dlatego tez myslalam aby zrobić jeszcze raz betę( ostatnia z 30.12 to 4940) ale za bardzo się boję i bym się stresowała w oczekiwaniu na wyniki.
A jaki miałaś progesteron i w którym tygodniu? Bedzie wszystko dobrze, szybko zareagowałas 😉

Dziewczyny to wy doświadczone jesteście! Ja mam 28 lat (w kwietniu kończę) w maju miałam swój ślub (przekładany przez COVID z 2020r), potem podróż poślubna i te sprawy. Dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy spróbować i się udało 🥰 to fajnie, ze was tutaj mamy z takim bagażem doświadczeń 🥰🥰

U mnie półtoraroczniak na pokładzie, jeszcze na nocnym cycu 😄

A jaki miałaś progesteron i w którym tygodniu? Bedzie wszystko dobrze, szybko zareagowałas 😉

Dziewczyny to wy doświadczone jesteście! Ja mam 28 lat (w kwietniu kończę) w maju miałam swój ślub (przekładany przez COVID z 2020r), potem podróż poślubna i te sprawy. Dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy spróbować i się udało 🥰 to fajnie, ze was tutaj mamy z takim bagażem doświadczeń 🥰🥰
Ja 29, w tym roku 30 i slub dopiero przede mna (czerwiec 2023) :) poczekalismy ze slubem, bo najpierw chcemy miec dzidziusia :)

Hej u nas podobnie ❤️
Mam 29 lat, mąż 32 slub przekladany dwa razy z 2020 i udalo nam sie za 3 razem w sierpniu 🥰

reklama
Cześć dołączam do grona :) mam 29 lat, to będzie moje pierwsze dziecko. W lipcu byłam w ciąży, ale okazało się, że to pusty pęcherzyk ciążowy, dlatego teraz na razie podchodzę do ciąży z lekką rezerwą. W niedzielę robiłam pierwszy test, ale wyszedł ujemny. Wczoraj i dzisiaj testy wychodzą już dodatnie, a dzisiaj jest termin spodziewanej miesiączki. W sobotę jadę na betę, a w poniedziałek planuje powtórkę.

Do góry