reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dzień dobry
Witam się bardzo nieśmiało. Bo nadal nie mogę uwierzyć w to co zobaczyłam. Za mną dwa lata starań i jedna ciąża biochemiczna w sierpniu rok temu. Jakiś czas pisałam na staraczkach, ale za bardzo się chyba wkręcałam w historie z forum i zrezygnowałam.
Boję się cieszyć a jednocześnie serce chce wyskoczyć. Robiłam test dzień przed spodziewaną miesiączką 31.12, o czułości 10 i był negatywny. Ale że okresu dalej brak, temperatura wysoka a szyjka też daleko i wysoko postanowiłam zrobić przed chwilą drugi- już o czułości 20 i są dwie kreski. Druga jest bledsza i dlatego strach tym większy... Zobacz załącznik 1353713
Gratulacje 🥰 trzymam mocno kciuki żeby ciąża była nudna przez całe 9msc 🔥

reklama
Wooow dziewczyny ale się rozpisałyście, aż musiałam nadrobić zaległości 😁 super, że nas tu coraz więcej i że forum jest tak aktywne.

Co do bólu brzucha to też mi się zdarza, takie ciągnięcie. Lekarz powiedział, że to takie bóle wzrostowe..

A no właśnie, bo wczoraj miałam wizytę. Wczoraj miałam 5+5, choć lekarka powiedziała że raczej jest młodsza powiedziała, że gdzieś przełom 4-5 tygodnia. Fasoleczka ładnie urosła (to już moja druga wizyta, bo miałam wskazania od lekarza do szybkiego pojawienia się) W pęcherzyku ciążowym zaczyna pojawiać się pęcherzyk żółtkowy. Jesteśmy ponoć na dobrej drodze.
Dostałam Luteinę i Duphaston. Czy któraś z Was też to przyjmuje?

Za tydzień kolejna wizyta, żeby sprawdzić czy dobrze rośnie. Aż byłam w szoku, że lekarka tak często ustala mi wizyty, ale z drugiej strony się cieszę, bo jestem spokojniejsza.

Co do pracy, też nie wiem kiedy powiedzieć. Pracuję w szkole, uczę matematyki. Też nie chciałabym dyrekcji zostawić z dnia na dzień. Dlatego mam zamiar niedługo powiedzieć, a na zwolnienie iść może w lutym (dwa ostatnie tygodnie stycznia mam ferie). Boję się jednak trochę skupiska ludzi, bakterii, zarazków i covida. Na razie też czuję się dobrze, ale przecież zaraz mogę dostać np. mdłości.

Co do powiedzenia rodzicom - planujemy z mężem zrobić to na Dzień Babci i Dziadka. :)
Na razie wie tylko jedna przyjaciółka :)
U mnie wie na razie tylko mąż i jedna przyjaciółka i jeżeli wszystko będzie dobrze to tak na razie zostanie pewnie do końca 1 trymestru.
Ja tez już byłam na usg 5tc+4 ☺️ Jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym umiejscowiony w macicy ☺️ Następna wizyta z 11.01 przesunięta na 17.01
Również dostałam luteinę i zalecenie dużo odpoczynku.

Mnie też mocniej niz zwykle bolą ale mnie zawsze przed @ bolą. A powiedz mi, z ciekawości podbrzusze boli Cie caly czas? Ile juz dni? Czy z przerwami?
Bo u mnie to raz sie nasila i sa takie rwania i raz tak muli w podbrzuszu delikatniej. Ale tak typowo jak przed miesiaczka. Jestem tydz przed @ i dzis zauważyłam ze mnie mniej pobolewa podbrzusze 😬 i sie martwie czy to dobrze czy sobie wkręcam czy co..
Powiem ci, ze od sylwestra boli mnie caly czas, byl jeden dzień, niedziela, że nie bolało nic i myślę sobie, że już lipa, ale na drugi dzień znów bolało. Takie kłucia/rwania właśnie mnie jak leże na boku, po spacerze i czasami to naprawdę mocno zaboli 🙈 ja też się boję sobie wkręcać właśnie, wiem co czujesz

Mnie też mocniej niz zwykle bolą ale mnie zawsze przed @ bolą. A powiedz mi, z ciekawości podbrzusze boli Cie caly czas? Ile juz dni? Czy z przerwami?
Bo u mnie to raz sie nasila i sa takie rwania i raz tak muli w podbrzuszu delikatniej. Ale tak typowo jak przed miesiaczka. Jestem tydz przed @ i dzis zauważyłam ze mnie mniej pobolewa podbrzusze 😬 i sie martwie czy to dobrze czy sobie wkręcam czy co..
A którego stycznia planujesz robić test?

planowaną @ mam mieć około 12 stycznia.. Myślę ze 9go stycznia spróbuję zrobić pierwszy test rano. Ponoć najlepiej odczekać min 10 dni od owulacji na miarodajny wynik. A Ty kiedy planujesz testy?

Ja dziś wlasnie mam ten dzień ze myślę ze lipa bo mnie tak prawie nie boli.. Ale kilka dni mnie bolalo dosyc mocno. I te klucia, które szczerze mnie wystraszyły, ale były pojedyncze. I cisza 😥😬
Ja tez właśnie @ ok. 12. Planowo to chcę czekać do tego dnia ale wiadomo czasem coś podkusi wcześniej 😅

reklama
Do góry