reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny które macie już dzieci powiedzcie w jakim są wieku?
Ja mam na pokłdzie 6-latka i 3-latkę, czyli różnica wieku wyszłaby prawie 7 i 4 lata i zastanawiam się jaka jest jeszcze szansa że będą się razem bawić?
Kiedyś tam sobie planowałam że idealnie byłoby mieć dzieci z maksymalną przerwa 3 lat ale cóż, plany sobie a życie sobie

Ja mam synka który w lutym skończy 5 lat 😉 i bardzo czeka na brata 🤣 przez jego gadanie się zdecydowaliśmy bo byliśmy nastawieni tylko na 1 dziecko ogólnie 😜

reklama
Ja mam na pokłdzie 6-latka i 3-latkę, czyli różnica wieku wyszłaby prawie 7 i 4 lata i zastanawiam się jaka jest jeszcze szansa że będą się razem bawić?
Kiedyś tam sobie planowałam że idealnie byłoby mieć dzieci z maksymalną przerwa 3 lat ale cóż, plany sobie a życie sobie
Mój synek ma teraz 11 miesięcy więc wychodzi na to że jak urodzę to będzie miał 19. Ja bardzo chciałam mieć małą różnice wieku, bo sama mam siostrę o 5 lat starszą i nigdy nie chciała się ze mną bawić 😂ale może to po prostu taki egzemplarz 😂 a swoją drogą to nie wiem jak ogarnę noworodka i zbuntowanego prawie dwulatka 🤔u mnie nadal okropne mdłości zwłaszcza jak tylko robię się głodna 🥴 Wizytę u gina mam 12.01 a dziś mam 5+6tc.

U mnie córka 15 lat, syn 13,5 drugi syn z września 2020 i wszyscy sie mega kochają i bawią z młodym

Ja jak już pisałam wcześniej z powodu dość niskich wyników proga jednak w poniedziałek z samego rana dla świętego spokoju (bo oczywiście cały weekend myślałam o tym progu) umówiłam się do swojego lekarza (powiedziałam swoją historie w recepcji i panie mnie w kolejkę wcisnęły ) i całe szczęście że się umówiłam, bo przed samym wyjściem z domu po skorzystaniu z toalety papier miałam delikatnie zabarwiony na brzoskwiniowo. Nogi mi się ugięły. Na wizycie okazało się ze miałam na szyjce macicy jakieś zaczerwienienie i całkiem możliwe ze to pewnie stad. Dostałam luteinę 2x1 i nakaz leżenia wiec jestem aktualnie niestety już na L4.
Na usg piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym wiec trochę się uspokoiłam, że jest ciałko żółte no i że jest w macicy. Tyle dobrego. Wizytę z 11stycznia przesunął mi lekarz na 17.01. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu w tej niepewności..
Cały czas boje się tez chodzić do toalety.. najgorzej ze nie mam żadnych praktycznie objawów oprócz bolących lekko piersi dlatego tez myslalam aby zrobić jeszcze raz betę( ostatnia z 30.12 to 4940) ale za bardzo się boję i bym się stresowała w oczekiwaniu na wyniki.
A jaki miałaś progesteron i w którym tygodniu? Bedzie wszystko dobrze, szybko zareagowałas 😉

Dziewczyny to wy doświadczone jesteście! Ja mam 28 lat (w kwietniu kończę) w maju miałam swój ślub (przekładany przez COVID z 2020r), potem podróż poślubna i te sprawy. Dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy spróbować i się udało 🥰 to fajnie, ze was tutaj mamy z takim bagażem doświadczeń 🥰🥰

U mnie półtoraroczniak na pokładzie, jeszcze na nocnym cycu 😄

A jaki miałaś progesteron i w którym tygodniu? Bedzie wszystko dobrze, szybko zareagowałas 😉

Dziewczyny to wy doświadczone jesteście! Ja mam 28 lat (w kwietniu kończę) w maju miałam swój ślub (przekładany przez COVID z 2020r), potem podróż poślubna i te sprawy. Dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy spróbować i się udało 🥰 to fajnie, ze was tutaj mamy z takim bagażem doświadczeń 🥰🥰
Ja 29, w tym roku 30 i slub dopiero przede mna (czerwiec 2023) :) poczekalismy ze slubem, bo najpierw chcemy miec dzidziusia :)

Hej u nas podobnie ❤️
Mam 29 lat, mąż 32 slub przekladany dwa razy z 2020 i udalo nam sie za 3 razem w sierpniu 🥰

reklama
Cześć dołączam do grona :) mam 29 lat, to będzie moje pierwsze dziecko. W lipcu byłam w ciąży, ale okazało się, że to pusty pęcherzyk ciążowy, dlatego teraz na razie podchodzę do ciąży z lekką rezerwą. W niedzielę robiłam pierwszy test, ale wyszedł ujemny. Wczoraj i dzisiaj testy wychodzą już dodatnie, a dzisiaj jest termin spodziewanej miesiączki. W sobotę jadę na betę, a w poniedziałek planuje powtórkę.

Do góry