reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny teraz tak myślę bo jak robiłam ten test to byłam 9dpo i dziwię się że tkwię wyraźne kreski wyszły. Czytałam na tych górach że dziewczyna nie którym nawet po dacie miesiączki wyszedł ten pozytywny a ja miesiączka mam dostać dopiero za trzy dni.Jutro idę na betę i rosy okazji umowie się do lekarza. Mam nadzieję że wszystko będzie ok🙃bo nie ukrywam że bardzo się cieszę z takiego testu 🙃

Hej dziewczyny teraz tak myślę bo jak robiłam ten test to byłam 9dpo i dziwię się że tkwię wyraźne kreski wyszły. Czytałam na tych górach że dziewczyna nie którym nawet po dacie miesiączki wyszedł ten pozytywny a ja miesiączka mam dostać dopiero za trzy dni.Jutro idę na betę i rosy okazji umowie się do lekarza. Mam nadzieję że wszystko będzie ok🙃bo nie ukrywam że bardzo się cieszę z takiego testu 🙃
Hej ☺️ może miałaś wcześniej owulację, mi też test wyszedł 4/5 dni przed miesiączką, kreski co prawda jaśniutkie ale widoczne. Wszystko będzie dobrze, powodzenia na becie, ja jutro robię powtórkę 🤗

Może bliźniaki 👶🏻👶🏻 💕💕

Hej dziewczyny :) to ja od spadku bety, w środę się pewnie z wami pożegnam, ale zobaczymy, bo sama już czuję że nie jestem w ciąży, chociaż plamienia i krwawienia brak, ale wszystkie objawy mi przeszły: mdłości, wymioty, ochota na jedzenie, nie chce mi się pić jak wcześniej, czy sikać w nocy, ból piersi itd. od czwartku w sumie żyje z myślą ze pi wszystkim, nie wiem, ale psychicznie tak nie mogę spać, bo tylko o tym myślę, jestem takim wrakiem, tylko płacze i leżę, najbardziej boje się zabiegu, Mam nadzieję że da się go ominąć jakoś.. Ale wszystko okaże się w środę. Także czekam, a wam życzę powodzenia ;)

Ktoś już się zapisał na badania prenatalne? Robicie w okolicy 12 tyg? U mnie dwa razy na pierwszych prenatalnych trafnie określili płeć 😆 Ciekawe co tym razem wyjdzie. Mam chlopca i dziewczynkę więc obojętne mi co będzie trzecie ale ciekawa jestem. Już bym ciuszki segregowala 😆 Wielu ciuszkow się pozbyłam już a jeszcze bym je wykorzystała 😁
Tak, już na wizycie jak byłam 6+4 to lekarz mi wyznaczył na 14.02 test PAPPA + hcg, a 24.02 mam prenatalne 😊😊
Wszedl mi dzisiaj mega ból piersi, są jak dwie skały 😂 zwykle przed okresem miałam tez wrażliwe piersi ale teraz to jakiś armagedon 😂

Co u Was? Jakieś symptomy? 😄

Miłego wieczorku ❤️
Ja od czasu do czasu mdłości bez wymiotów, tak nieprzyjemnie muli… nabrzmiałe piersi są jakby napchane silikonem 😂 i w sumie tyle 😉 czasami czuć jakieś kłucie albo lekki ból w podbrzuszu ale to chyba normalne

Tak, już na wizycie jak byłam 6+4 to lekarz mi wyznaczył na 14.02 test PAPPA + hcg, a 24.02 mam prenatalne 😊😊

Ja od czasu do czasu mdłości bez wymiotów, tak nieprzyjemnie muli… nabrzmiałe piersi są jakby napchane silikonem 😂 i w sumie tyle 😉 czasami czuć jakieś kłucie albo lekki ból w podbrzuszu ale to chyba normalne
Też mam takie objawy 🤦😂😂dobrze ze są 🙃

Dziewczyny pisze z pytaniem bo już wariuje… we wtorek zobaczyłam dwie kreski, a od poniedziałku zaczął dokuczać mi ból zęba. Nie jakiś ogromny, do wytrzymania ale jednak. Umówiłam się do dentystki, w środę obejrzała- zrobiła mikroubytek bez znieczulenia. Niestety ciążowe dziąsła dają w kość, zrobiły się afty. Ból nadal się utrzymuje w małym/średnim nasileniu. Byłam znowu wczoraj na wizycie powiedziała ze żaden zab nie daje jednoznacznych objawów- tzn. nie reaguje na temp./stukanie/wygladaja na zdrowe. Do obserwacji czy będzie się rozwijać…. zdjęcia oczywiście zrobić nie możemy. Ale od wczoraj wieczorem ból nadal się nie zwiększył (wręcz jest minimalny, normalnie mogę jeść i pic) ale delikatnie spuchł policzek i boli kość dolna od brody 😭😭😭 i już wariuje - nie wiem czy tam się toczy jakiś stan zapalny - ale dlaczego żaden zab konkretnie nie zaczął bolec czy to cos od ósemki (żadna mi nie wyszła jeszcze) czy w ogóle jakiś ciążowy armagedon… macie jakies pomysły co robić ? Uderzać znowu do dentystki czy zmieniać lekarza? Ratunku 😓

reklama
Hej dziewczyny :) to ja od spadku bety, w środę się pewnie z wami pożegnam, ale zobaczymy, bo sama już czuję że nie jestem w ciąży, chociaż plamienia i krwawienia brak, ale wszystkie objawy mi przeszły: mdłości, wymioty, ochota na jedzenie, nie chce mi się pić jak wcześniej, czy sikać w nocy, ból piersi itd. od czwartku w sumie żyje z myślą ze pi wszystkim, nie wiem, ale psychicznie tak nie mogę spać, bo tylko o tym myślę, jestem takim wrakiem, tylko płacze i leżę, najbardziej boje się zabiegu, Mam nadzieję że da się go ominąć jakoś.. Ale wszystko okaże się w środę. Także czekam, a wam życzę powodzenia ;)
Trzymaj się. Tez przez to przechodziłam i tylko powiem Ci jedno, nie bój się prosić o pomoc, pamietaj o tym, żeby zadbać o swoją psychikę, żeby ta strata Cie nie definiowała później, bo nastepne ciąże będziesz przechodzić z dusza na ramieniu i ogromnym stresem jeśli tego nie przepracujesz. Ściskam mocno 💛

Do góry