reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny wczoraj mnie z lewej strony kul „chyba” jajnik tak z 3 sekundy i dosłownie tak z 4 razy w ciągu dnia . Dziś zaś dość mocniej mnie zabolał ale tez przez chwile 5 sekund . A teraz czuje cały czas jakby oba bolą ale nie jest to taki ból mocny.. czy to normalne ? Trochę się boje..
Ja kochana tak czasem miałam w momencie kiedy „normalnie mialabym okres” najlepiej zapytaj się swojego lekarza ale nie stresuj się ;)

Kochane, czy wy już po pierwszym USG? Ja miałam usg w czwartek, czyli w 6+3. Ciąża na swoim miejscu, tylko...zarodek się schował...Tak twierdzi moja lekarka. Ja nic nie widziałam, ale lekarka twierdzi, że w pewnym ujęciu widziała i był przyklejony do ściany. Mówiła, że w tym tygodniu ciąży się to zdarza. Staram się jej wierzyć, ale oczywiście się stresuję. W mojej pierwszej ciąży już był zarodek i akcja serca...

Hej, czy Wam też ta luteina tak brudzi bieliznę? Czy ja ją za płytko zakładam🤔
Brudzi bo wydostaje się ta substancja która jest nośnikiem progesteronu, tak ma być to normalne :-)
Dziewczyny a takie pytanie, współżyjecie? Mój chłop się boi i czekamy do wizyty w poniedziałek 😂😂🤷‍♀️😁
Mój by chciał aja się boję, dopóki nie zobaczę serduszka na USG to wolę się wstrzymać, mam już jedną stratę za sobą i boję się
Mi już na pierwszej wizycie robił usg 4+4 zrobił bardzo dokładny wywiad zapisywał wszystko, ja po dwóch pronieniach w oba w 9tyg ale niestety ja nie robiłam badań jaka mogła być przyczyna, serce przestawało bić. I z tego powodu lekarz obstawił mnie lekami Duphaston 3x1 luteina 3x1 clexana I acard.
Było coś widać w 4+4 ? Mój mi kazał przyjść dopiero 6+4 a ja tyle nie wytrzymam 😂
My mamy prenatalne 23.02 ale nie wiem czy nie zostawić sobie informacji o płci na czas porodu, też mamy chłopca i dziewczynkę więc jest nam wszystko jedno 😀
Też mi to przez myśl przeszło ale jednak wolę do brzuszka mówić już po imieniu od początku 😉

Kochane, czy wy już po pierwszym USG? Ja miałam usg w czwartek, czyli w 6+3. Ciąża na swoim miejscu, tylko...zarodek się schował...Tak twierdzi moja lekarka. Ja nic nie widziałam, ale lekarka twierdzi, że w pewnym ujęciu widziała i był przyklejony do ściany. Mówiła, że w tym tygodniu ciąży się to zdarza. Staram się jej wierzyć, ale oczywiście się stresuję. W mojej pierwszej ciąży już był zarodek i akcja serca...
Kochana ja byłam w tym samym czasie i nie było, lekarz mnie tylko nastraszył ze puste jajo, poczekała 2 tyg i piękny bobo serduszko wszystko idealnie ;) każde maleństwo rośnie po swojemu ❤️

Kochana ja byłam w tym samym czasie i nie było, lekarz mnie tylko nastraszył ze puste jajo, poczekała 2 tyg i piękny bobo serduszko wszystko idealnie ;) każde maleństwo rośnie po swojemu ❤️
Ok, to mnie trochę uspokaja. Mnie nie nastraszyła, ale boję się, że moja pani doktor jest po prostu bardzo miła i nie straszy, jak jeszcze niewiadomo.

Dziewczyny wczoraj mnie z lewej strony kul „chyba” jajnik tak z 3 sekundy i dosłownie tak z 4 razy w ciągu dnia . Dziś zaś dość mocniej mnie zabolał ale tez przez chwile 5 sekund . A teraz czuje cały czas jakby oba bolą ale nie jest to taki ból mocny.. czy to normalne ? Trochę się boje..
Mnie pobolewa prawy co jakiś czas, ale ja już nie wiem czy to coś w jelitach (mam problemy z hemoroidami i czasem przy parciu mnie tam boli) czy to coś z kobiecymi sprawami. Tak kłuje, mam schizę ze zarodek zgniezil się w jajowodzie po prawej stronie ☹️

reklama
Do góry