reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

U mnie tak samo skracajaca sie szyjka, pessar, i cukrzyca no i leżenie..u mnie z ruchami to.roznie jednego dnia wiecej, drugiego mniej, ale najczesciej i najwiecej wlasnie wypinanie..i ten sam tc..
Będzie dobrze już tyle wytrwałyśmy to wytrzymamy jeszcze trochę ❤️ Przez to leżenie tylko wszystko boli i mam schizy ze to szyjka, albo mały się za mało rusza, zwariować można jak normalnie by się funkcjonowało to człowiek by pewnie nawet na to uwagi nie zwracał :p

reklama
Będzie dobrze już tyle wytrwałyśmy to wytrzymamy jeszcze trochę ❤️ Przez to leżenie tylko wszystko boli i mam schizy ze to szyjka, albo mały się za mało rusza, zwariować można jak normalnie by się funkcjonowało to człowiek by pewnie nawet na to uwagi nie zwracał :p
Mam to samo..no musimy dac rade...ja wczoraj mialam trudny dzień, dziś lepiej ale gorzej z samopoczuciem czuje sie taka slaba bez sił moze przez to lezenie i cisnienie...nie wiem jak Ty ale jeszcze tych lekow sie tyle bierze🤦‍♀️ ale zeby jeszcze 4 tyg i juz bedzie dobrze.

Mam to samo..no musimy dac rade...ja wczoraj mialam trudny dzień, dziś lepiej ale gorzej z samopoczuciem czuje sie taka slaba bez sił moze przez to lezenie i cisnienie...nie wiem jak Ty ale jeszcze tych lekow sie tyle bierze🤦‍♀️ ale zeby jeszcze 4 tyg i juz bedzie dobrze.
Oj tak 😜 ja jeszcze dzisiaj robiłam badanie moczu i wyszły mi leukocyty 25 gdzie norma jest chyba 10 🤯 wiec jakaś infekcja od razu zrobiłam posiew, zobaczymy co gin mi jutro powie

Oj tak 😜 ja jeszcze dzisiaj robiłam badanie moczu i wyszły mi leukocyty 25 gdzie norma jest chyba 10 🤯 wiec jakaś infekcja od razu zrobiłam posiew, zobaczymy co gin mi jutro powie
Ja tez mam zamiar jutro zrobic posiew..tylko trudno no w nocy wstaje siku, i nie ma tego min.4 godzinnego moczu..u mnie badania roznie wychodza jak pobieraja w domu to ostatnio bakterii ponad 600, nastepnego dnia moj narzeczony zawiozl od razu i 80 wiec to zalezy jak oni w tych punktach to przechowuja🤷‍♀️ tak samo z cukrem dzis po sniadaniu 90, obiad kolacja 70 i nie wiem czy mi sie juz glukometr nie zepsul😂 teraz bede pic kakao mam nadzieję ze nie zaszkodzi w tej cukrzycy...

Ja dziś byłam u lekarza, doczekałam się wreszcie usg. Wszystko jest w porządku, termin znów się przesunął bliżej, z 24.09 już na 17 😉 Mały waży 1940g, prawdę mówiąc, myślałam że w 33tc będzie już ponad 2kg, ale lekarz mówi, że to jak najbardziej dobra waga i wg usg i tak jest większy niż wiek ciąży wskazuje. Wyszło mi tylko ciśnienie 150/90 i muszę zacząć mierzyć. Oby to był jednorazowy skok, bo jak nie to mnie na oddział wyśle 😥
A poza tym mam to samo co Wy, wypinanie, kopniaki, uciskanie 😉 Najwięcej wieczorem i w nocy - co się obudzę to młody szarżuje 😄 Lekarzowi też dziś kopał w głowicę od Usg 😄

Hej my po wizycie 35+5 termin mamy na 12 września, wszystko jest dobrze szyjka 3,5 cm mam polegiwac i zakaz współżycia :) :) dzisiaj robiłam te hbs, HIV i krew i to była ostatnia wizyta tak mi powiedziała a i dobrze bo az mnie nosiło jak do niej szłam, minusy mieszkania na wsi że nie można przebierać w lekarzach :/

minusy mieszkania na wsi że nie można przebierać w lekarzach :/
Ja wcześniej mieszkałam na wsi pod Słupskiem i gdybym tam chciała mieć przez ciążę co miesiąc innego lekarza to by ich starczyło i jeszcze zostało 😉 a tu, gdzie teraz mieszkam pod Nakłem, dwóch lekarzy na krzyż, trzeci ma dwumiesięczne terminy i tyle z wyboru 😏 A do Bydgoszczy prywatnie za daleko i niestety koszty by przerosły.

Hej my po wizycie 35+5 termin mamy na 12 września, wszystko jest dobrze szyjka 3,5 cm mam polegiwac i zakaz współżycia :) :) dzisiaj robiłam te hbs, HIV i krew i to była ostatnia wizyta tak mi powiedziała a i dobrze bo az mnie nosiło jak do niej szłam, minusy mieszkania na wsi że nie można przebierać w lekarzach :/
zakaz współżycia? Mi mówiła że jak nic nie boli i nie czuje dyskomfortu nie widzi przeciwskazań. Zdziwiłam się bo brzuszek kazała nie gładzić żeby macicy nie pobudzic a do współżycia nie widzi przeciwskazań...

reklama
zakaz współżycia? Mi mówiła że jak nic nie boli i nie czuje dyskomfortu nie widzi przeciwskazań. Zdziwiłam się bo brzuszek kazała nie gładzić żeby macicy nie pobudzic a do współżycia nie widzi przeciwskazań...
No widzisz moja ma z deklem ze tak powiem, zakaz współżycia bo cała ciąże miałam szyjkę 4cm czyli bardzo ładnie a teraz ma 3,5... A ile ma mieć w 8-9miesiacu , jest tak wredne babsko że szok ale ja też się nie chamuje na jej gadki, u niej pacjentka to sztuka nic więcej przykre to jest ale kamień z serca że już nie będę musiała do niej chodzić

Do góry