reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Cześć wam dziewczyny. Jak wasze maluszki ? Moja dzisiaj jakoś mało aktywna 22+4, byłam u gina wczoraj i fikała, a dzisiaj takie słabe ruchy mam. Nie wiem czy to pogoda czy coś się dzieje, bo jak chodzę siku to mnie tak ciągnie pod koniec🤔🙄. Na badaniach moczu wyszło mi , że mam jakieś bakterie i grzyby w moczu do tego wszystkiego jeszcze anemia się przyplątała 😬😔
Na tym etapie ciąży jeszcze może tak być, ze są dni mniejszej aktywności ;) ja się z kolei przejmuje, ze moja jest zbyt ruchliwa bo bardzo często ja czuje 🙈
Jeśli chodzi o pęcherz to bardzo polecam Ci sok z żurawiny, ja pije profilaktycznie raz na dwa tygodnie (pół litrowa butelkę dziele sobie na 4 porcje i pije raz dziennie). Mi na początku ciąży jak miałam kiepskie wyniki moczu lekarz zalecił urosept na 10 dni. Od tamtej pory nie miałam problemów z wynikami moczu.

reklama
Dziewczyny hak wygladaja wasze noce? Tzn .sen.Ja sie notorycznie budze,maluch potwornie wywija,od 4 nie spie.Pomijajac fakt,ze nie wiem jak lezec i nie moge sobie miejsca znalezc .Tylko ze mnie taka sierota?🤪

Dziewczyny hak wygladaja wasze noce? Tzn .sen.Ja sie notorycznie budze,maluch potwornie wywija,od 4 nie spie.Pomijajac fakt,ze nie wiem jak lezec i nie moge sobie miejsca znalezc .Tylko ze mnie taka sierota?🤪
A w którym jesteś tc? Moja dzidzia jest aktywna w zasadzie dużo w ciągu dnia jak siedzę albo poleguje i tuż przed spaniem zawsze dużo się wierci, ale póki co noce daje mi przesypiać (moze mam mocny sen i nie czuje nocnych kopniaczka a może śpi razem ze mną? Oby tak jej zostało po porodzie ze będzie spała wtedy kiedy mamusia 😅)

A w którym jesteś tc? Moja dzidzia jest aktywna w zasadzie dużo w ciągu dnia jak siedzę albo poleguje i tuż przed spaniem zawsze dużo się wierci, ale póki co noce daje mi przesypiać (moze mam mocny sen i nie czuje nocnych kopniaczka a może śpi razem ze mną? Oby tak jej zostało po porodzie ze będzie spała wtedy kiedy mamusia 😅)
Leci 25 tc,ale nie przypominam sobie zeby beda w ciazy z blizniakami tak szalaly.Pewno przez brak miejsca.Jak sie urodzi i dalej bedzie tak po nocach szalec ,to sobie chyba strzele🤣🤣🤣

Mi pomogła poduszka rogal! Serio, nie wierzyłam, że to może mieć znaczenie, ale kupiłam kilka dni temu i normalnie dobudzić się rano nie mogę tak dobrze mi się śpi 😁 Nawet w nocy na siku już nie wstaje nagle, a wcześniej po 3 razy się budziłam z napiętym brzuchem. W pierwszej ciąży w ogóle takiej poduszki nie miałam i było ok, a teraz mi życie ratuje 😁

Miałam USG w 20+2. może któraś z was może mi napisać wymiary HC/AC maluszka bo mi to wyszło 1,03 i kropkę na skali mam tak jakby na początku albo i jeszcze przed normą i nie wiem czy mam się czym przejmować czy jest wszystko ok. W opisie nie ma nic na ten temat napisane. HC 163,8mm AC 153,3 mam
HC 176mm AC 159mm badanie robione w 20t2d

Mi pomogła poduszka rogal! Serio, nie wierzyłam, że to może mieć znaczenie, ale kupiłam kilka dni temu i normalnie dobudzić się rano nie mogę tak dobrze mi się śpi 😁 Nawet w nocy na siku już nie wstaje nagle, a wcześniej po 3 razy się budziłam z napiętym brzuchem. W pierwszej ciąży w ogóle takiej poduszki nie miałam i było ok, a teraz mi życie ratuje 😁
Mam ta poduszke tez,ale jakos wszystko inne mnie budzi.No nic.. jeszcze troche i bedziemy wszystkie zoombie😉😉😉

Hej dziewczynki, jestem w 22 tygodniu ciąży dziś byłam na prenatalnych miała być dziewczynka, a jest chłopczyk 😅 dobrze, że nic nie kupowałam 🤣. Od kilku dni pobolewał mnie brzuch i dziś się okazało, że szyjka mi się skraca i stąd te bóle :( któraś z Was może ma podobna diagnozę? Doktor przepisał mi Luteinę i magnez..
Hej też jestem w 22 tygodniu, na połówkowym dwa tyg temu mi wyszło ze szyjka 27mm a wczoraj na kontroli 25mm czyli się skraca :( mam polip na szyjce który prawdopodobnie obciąża ją... dostałam luteinę 2x1 i magnez 3x1, zero współżycia no i jak najwiecej odpoczywać. Za dwa tyg kontrola mam nadzieje ze dalej się nie będzie skracać :(

Hej też jestem w 22 tygodniu, na połówkowym dwa tyg temu mi wyszło ze szyjka 27mm a wczoraj na kontroli 25mm czyli się skraca :( mam polip na szyjce który prawdopodobnie obciąża ją... dostałam luteinę 2x1 i magnez 3x1, zero współżycia no i jak najwiecej odpoczywać. Za dwa tyg kontrola mam nadzieje ze dalej się nie będzie skracać :(
Nie martw się. Oszczędzaj się i będzie dobrze.

reklama
Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze ✊🏻

Do góry