reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny mam pytanie [emoji2] Czego używacie w czasie ciąży do biustu, ud , brzucha ogólnie do całego ciała by nie pojawiły się rozstępy? I w którym tygodniu zaczęłyście takie balsamowanie ciała? [emoji848][emoji3]
Szukam powoli kosmetyków odpowiednich, z dobrym składem dla przyszłych mam [emoji4]
Ja póki co używam lotionu z Rossmanna z tej serii dla kobiet w ciąży chyba się to zwie Babydream czy jakoś tak. Pierwszy raz użyłam go o ile dobrze pamiętam w jakimś 7/8 tygodniu i stosuję jak mi się przypomni przy po prysznicu (do tej pory przypomniałam sobie całe 3 razy :D )
Kosmetyk sam w sobie ma trudno rozsmarowującą się konsystencję tzn. mega długo się wchłania, ma super zapach taki pudrowy, dobrze nawilża skórę ale nie wiem czy poradzi sobie w przypadku rozstępów. Chociaż ja osobiście nie wierzę że cokolwiek uchroni przed nimi. W późniejszym czasie będę testować też olejek Bio Oil. Podobno też jest dobry na rozstępy :)

reklama
Hej dawno mnie tu nie było ale właśnie dzisiaj też miałam usg. U mnie już 13 tydzień. Dzidzi też macha rękami jak szalone i ciągle na buzie kładło i ciężko było zdjęcie zrobić hah. Z maluszkiemwszystko dobrze, serduszko bije książkowo, a sam bejbik ma 7cm 🙈😁

Dziewczyny mam pytanie [emoji2] Czego używacie w czasie ciąży do biustu, ud , brzucha ogólnie do całego ciała by nie pojawiły się rozstępy? I w którym tygodniu zaczęłyście takie balsamowanie ciała? [emoji848][emoji3]
Szukam powoli kosmetyków odpowiednich, z dobrym składem dla przyszłych mam [emoji4]
Ja stosuje od ok 7 tygodnia balsam Mustela. Właśnie wtedy zaczął mnie swędzieć brzuch i wystraszyłam się ze już robią się rozstępy 🙊 smaruje brzuch piersi pośladki i uda, czy działa to nie wiem ale ładnie pachnie i dobrze się wchłania 😊

reklama
Do góry