reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
No dzień dobry zrobiłam obchód po mieście to informuję, że u nastepcy_czyni rodu wszystko dobrze. 3cm ma, serducho jak dzwon :) odstawiam duphaston, moge wrócić do ćwiczeń i kolejna wizyta za miesiąc :-) w końcu odetchnęłam!

Kupiłam tez spodnie ciążowe i uznaje ze to najwygodniejszy ciuch jaki posiadam w szafie! Czemu nie robią takich normalnie! Po co komu te zamki i guziki 😂

Całuje Was!!! Lecę nadrabiać :)
wow, ktory tydzien :)?

No dzień dobry zrobiłam obchód po mieście to informuję, że u nastepcy_czyni rodu wszystko dobrze. 3cm ma, serducho jak dzwon :) odstawiam duphaston, moge wrócić do ćwiczeń i kolejna wizyta za miesiąc :-) w końcu odetchnęłam!

Kupiłam tez spodnie ciążowe i uznaje ze to najwygodniejszy ciuch jaki posiadam w szafie! Czemu nie robią takich normalnie! Po co komu te zamki i guziki 😂

Całuje Was!!! Lecę nadrabiać :)
Ja miałam jednorazowe plamienie i dziś mi lekarz mówił że do 16 tygodnia będę brała 😱🤷‍♀️ Nie zbyt mi się to podoba ...

Ja ide na krew w pt. 26.02 prenatalne i 12.03 gin. Powiedzcie mi prosze jak to jest z tym l4 w ciąży. Czy do sredniej wlicza sie nagrody itp?? Czy ile dostaje pensji, tyle l4 będzie . Kompletne meme jestem w tym temacie🤪
Średnią z 12 miesięcy :-) dzięki temu jak byłam z synem w ciąży na l4 dostawałam trochę więcej niż jakbym chodziła do pracy 🤭😁

Nie, podstawa chorobowego jest wyliczana tak samo jak zasiłki czyli w myśl ustawy przecietnego wynagrodzenia za okres 12 mscy
Tylko ja np jak miałam l4 to nie dostawalam 80% z tego co dostawlaam do reki tylko wlasnje z jakieś podstawy do wyplacania świadczeń więc bylo to faktycznie mniej.

reklama
wow, ktory tydzien :)?
Kurczę to jest zagadka roku,wiecznie słyszałam "ojej młodsza ciąża niż tu wychodzi wg wyliczeń" i idąc na wizytę z przeświadczeniem, że to 7 tydzień to okazało się, że to dopiero 5.
Wg owulacji mam 9+2 a wg wyliczanek 10+3 i lekarz do mnie dzisiaj, że tak wyrosło, że to wygląda mu na10 tydzień. Także... NIE WIEM :D termin mi położna wyliczyła na 13.09.

Do góry