reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny, powiem Wam coś, zanim zaszłam w ciążę i myślałam w ogóle o macierzyństwie mówiłam sobie: na pewno szybko wrócę do formy, wezmę się za siebie na 100%, a teraz dla mnie najważniejsze jest to, żeby dziecko było zdrowe. Żebym ja umiała się odnaleźć w macierzyństwie, a reszta sama przyjdzie. Spacery, niedojadanie przy dziecku 🤔😅, karmienie piersią (mam nadzieję) :)
Kurde, powiem Wam, że mam nadzieję, że nam wrzesień i Bobo jeszcze pozwoli pospacerować w fajnej pogodzie. Tak samo marzyłam w pierwszej ciąży, że kilometry spacerów, dziecko mi będzie spało i w ogóle. A pierwszy 'spacer' trwał... 2 minuty. Tak mi Mała się darła w niebo głosy, że nie mogłam znieść tego. Wracałam do domu, karmilam, bo myślałam, że może niedojedzona, przebierałam i znowu wyjście i znowu to samo. I tak kilka razy 🤦🏻‍♀️ mam nadzieję, że przy drugim nadrobię 🤣

reklama
Kurde, powiem Wam, że mam nadzieję, że nam wrzesień i Bobo jeszcze pozwoli pospacerować w fajnej pogodzie. Tak samo marzyłam w pierwszej ciąży, że kilometry spacerów, dziecko mi będzie spało i w ogóle. A pierwszy 'spacer' trwał... 2 minuty. Tak mi Mała się darła w niebo głosy, że nie mogłam znieść tego. Wracałam do domu, karmilam, bo myślałam, że może niedojedzona, przebierałam i znowu wyjście i znowu to samo. I tak kilka razy 🤦🏻‍♀️ mam nadzieję, że przy drugim nadrobię 🤣
Wyobrażenia kontra rzeczywistość 😅😅

Ja urodzilam corke w grudniu, jak tylko zaczelysmy wychodzić, to robilam dziennie po 4-5 km z nia, nie wazna pogoda 😊 sluchawki w uszy i heja.
Ale tez mam nadzieje, ze bedzie jak rok temu, goraco we wrzesniu i pazdzierniku 😁

Ja urodzilam corke w grudniu, jak tylko zaczelysmy wychodzić, to robilam dziennie po 4-5 km z nia, nie wazna pogoda 😊 sluchawki w uszy i heja.
Ale tez mam nadzieje, ze bedzie jak rok temu, goraco we wrzesniu i pazdzierniku 😁
Mnie też pogoda nie przerażała, bardzo chciałam tyle chodzić. A wyczaiłam ją dopiero gdzieś po tygodniu, o co chodziło. I później już faktycznie było ciut lepiej. Ale moja w ogóle praktycznie nie spała. Jak spała w ciągu dnia w sumie 2h, to był cud 😪🤦🏻‍♀️

reklama
Ja mam 11+4 dziś.
Spodnie ciążowe noszę z uwagi na to że wszystkie "przed ciążą" nosiłam z wysokim stanem i już było mi ciasno a najgorzej po pracy - straaasznie cisnelo ledwo docierałam do domu żeby wskoczyć w dres. Gdybym nosiła "biodrówki" to jeszcze udałoby mi się powstrzymać od zakupu 😅
ja zamówiłam bo teraz to tylko leginsy mogę nosić

Do góry