reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A mi dupa puchnie od samego patrzenia.
Mi o dziwo wgaa stoi caly czas w miejscu [emoji1787] wiec penwie gdyby nie ciąża, może by coś w dół zjechało. Ale i tka jest postęp, bo 3 lata temu od testu do pierwszej wizyty w dwa tygodnie przytylo mi się 3 kilo [emoji85] jak teraz bedize maksymalnie 10, no może 15 na plusie to bede usatysfakcjonowana [emoji1787]

reklama
Dziewczyny dzisiaj 9+3 i w końcu czuje się dobrze, czyzby koniec z mdłościami? Jak tak jest u Was na tym etapie? Jutro mam wizytę, nie mogę się już doczekać żeby usłyszeć że jest ok

Dziewczyny dzisiaj 9+3 i w końcu czuje się dobrze, czyzby koniec z mdłościami? Jak tak jest u Was na tym etapie? Jutro mam wizytę, nie mogę się już doczekać żeby usłyszeć że jest ok
U mnie podobny termin, ale niestety nie jest lepiej :( zazdroszczę!
tez nie mlge się doczekać wizyty, ale mma dopiero w przyszłym tygodniu w piątek :(

Mi o dziwo wgaa stoi caly czas w miejscu [emoji1787] wiec penwie gdyby nie ciąża, może by coś w dół zjechało. Ale i tka jest postęp, bo 3 lata temu od testu do pierwszej wizyty w dwa tygodnie przytylo mi się 3 kilo [emoji85] jak teraz bedize maksymalnie 10, no może 15 na plusie to bede usatysfakcjonowana [emoji1787]
Ja będę kwadratowa. Tyle pracy i wyrzeczeń.. Już widzę że geba jak księżyc.

Zeżarłam właśnie paczkę jeżyków, i pół pudelka pucrowych cukierków, zapiłam to butelką coli [emoji85][emoji85] kufffa. Czuję się tak błogo. Nastepne slodkie w czwartek, bo to tłusty będzie, a potem to nie wczesniej niż w marcu [emoji85] przesadzilam i to bardzo

Mi ostatnio też wyszedł cukier 91 i powiedział że to na limicie bo od 92 znaczyna się cukrzyca ciążowa. I oczywiście słodycze kazał odstawić i owoce jakieś tam... Wiec ja to tylko patrzę na słodkości 😶 ostatnio miałam urodziny i wszyscy zajadali się ciastem, dostałam kupę słodyczy bo nikt nic nie wie o ciąży i wysokim cukrze.
Zszdrosze wam wszystkim tych lodów, paczkow, coli i czekolad 🥰 ale w czwartek sobie pozwolę 👍
ja zaczelam sama dla siebie cukier badać,bo mój tata jest cukrzykiem i nadczo mam 76-80
Ja bym bez słodkości nie przeżyła 😍

Jezusku jeżyki!!! Po pracy lecę do sklepu ale mi smaka narobiłaś. Ja wczoraj kilka kawałków sernika z czekolada u mamy, poprawiłam macnugettsami mc Donaldasa - niech żyje zdrowie odżywianie!!! A jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to było niezłe gadanie ojeeej tylko awokado, brokulki i żadnych fast foodow i słodyczy... hahahaha....

ja zaczelam sama dla siebie cukier badać,bo mój tata jest cukrzykiem i nadczo mam 76-80
Ja bym bez słodkości nie przeżyła 😍
Ja też planuje zacząć kontrolować... Ja ledwo funkcjonuje zwłaszcza że w domu wszędzie cola stoi i słodycze w każdej szafce bo mój mąż jest typowym robalem 😂😂 ale czego się nie robi dla upragnionego dziecka🥰
Za tydzień idę na badania więc sprawdzę czy mi ten cukier już spadł czy coś się tam dzieje... Bo nie wyobrażam sobie lata bez lodów, mrożonej kawki z bitą śmietana czy gofrow 🤤🤤🤤

reklama
Co do porządków domowych - to jest coś, z czego szczególnie zrezygnowałyście? Mój mąż np. nie chce mnie dopuścić do czyszczenia łazienki, żebym nie wdychała tych chemikaliów - w sumie mi to odpowiada haha
Ja mam problem z odkurzeniem dywanu bo brzuch mnie wtedy boli no i domestosu nie używam. Dużo mąż pomaga. Mi każe leżeć i odpoczywać a sam naczynia zmywa, odkurza, w dzień wolny na zapas gotuje 🙂 także ja się zupełnie rozleniwię 😁
Musi być dobrze 🥰 u mnie od wczoraj odpuściły mdłości i mam nadzieję że nie wrócą a dziś 8+3

Do góry