reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Jezusku jeżyki!!! Po pracy lecę do sklepu ale mi smaka narobiłaś. Ja wczoraj kilka kawałków sernika z czekolada u mamy, poprawiłam macnugettsami mc Donaldasa - niech żyje zdrowie odżywianie!!! A jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to było niezłe gadanie ojeeej tylko awokado, brokulki i żadnych fast foodow i słodyczy... hahahaha....
Z amną jeżyki chodziły już od dawna, kupilam te klasyczne i kokosowe. Klasyczne zeżarte, kokosowe schowane poki co, czekają na marzec [emoji1787]o ile nie wpieprzę ich wczesniej [emoji1787][emoji85]

reklama
Ja mam problem z odkurzeniem dywanu bo brzuch mnie wtedy boli no i domestosu nie używam. Dużo mąż pomaga. Mi każe leżeć i odpoczywać a sam naczynia zmywa, odkurza, w dzień wolny na zapas gotuje [emoji846] także ja się zupełnie rozleniwię [emoji16]

Musi być dobrze [emoji3059] u mnie od wczoraj odpuściły mdłości i mam nadzieję że nie wrócą a dziś 8+3
U mnie wczoraj 7+1, i pierwszy raz takie konkretne mdlosci mialam po obiedzie [emoji23] oby to byl jeden z nielicznych przypadków mdlosci, bo przez to cale popoludnie i wieczór czulam sie jka na ostrym kacu.

Dziewczyny dzisiaj 9+3 i w końcu czuje się dobrze, czyzby koniec z mdłościami? Jak tak jest u Was na tym etapie? Jutro mam wizytę, nie mogę się już doczekać żeby usłyszeć że jest ok
U mnie tez jest lepiej, dzis 9+4. Liczę ze bedzie tylko lepiej. Odebralam wyniki badan. Wydaje sie być ok. Jakies tam lekkie uchybienia w morfologii.

Co do męża, to moj mi bardzo pomaga. Zwwsze mam ugotowane i jak poproszę i powiem co to posprząta. Ja ogarniam w domu, ale to zazwyczaj jak cos zjem zakazanego i chce zbić cukier😂

Mi ostatnio też wyszedł cukier 91 i powiedział że to na limicie bo od 92 znaczyna się cukrzyca ciążowa. I oczywiście słodycze kazał odstawić i owoce jakieś tam... Wiec ja to tylko patrzę na słodkości 😶 ostatnio miałam urodziny i wszyscy zajadali się ciastem, dostałam kupę słodyczy bo nikt nic nie wie o ciąży i wysokim cukrze.
Zszdrosze wam wszystkim tych lodów, paczkow, coli i czekolad 🥰 ale w czwartek sobie pozwolę 👍
Mi wyszedł 92 i nam tak samo, chybaa z 2 miesiące mogły słodycze nie istnieć a teraz raz dziennie coś małego muszę wciągnąć , mój mąż żartuje że to S.k.s. ( starość k..wa starość 😁)

Mi o dziwo wgaa stoi caly czas w miejscu [emoji1787] wiec penwie gdyby nie ciąża, może by coś w dół zjechało. Ale i tka jest postęp, bo 3 lata temu od testu do pierwszej wizyty w dwa tygodnie przytylo mi się 3 kilo [emoji85] jak teraz bedize maksymalnie 10, no może 15 na plusie to bede usatysfakcjonowana [emoji1787]
A wagę stawiasz na podłodze czy dywanie?😁😁😁

Dziewczyny, ja dalej walczę z bólem głowy, od piątku raz mocniej raz słabiej, głównie w skroniach..czy któraś miała takie dłuższe bóle? Bo ja sobie wkręcam najgorsze :( przed ciążą miałam podobno ale nie tak długo 😭
Spokojnie. Ja też cierpię na nieustające bóle glowy od paru dni. Każda przechodzi inaczej. Mi żołądek też doskwiera, teraz całodniowe mdłości mam, energii brak i w ogóle. Tamta ciąża tyle, że była, w tej mam wszelkie objawy (poza wymiotami, które jeszcze mnie ominęły).

reklama
Mi wyszedł 92 i nam tak samo, chybaa z 2 miesiące mogły słodycze nie istnieć a teraz raz dziennie coś małego muszę wciągnąć , mój mąż żartuje że to S.k.s. ( starość k..wa starość 😁)
Kurde w brew pozorom ciąża to pozwolenie na małe grzeszki i zachcianki... A kurde jakiś cukier krzyżuje plany 😂
Hehehe i twoj mąż może mieć rację bo mój mi to samo mowi😂😂😂

Do góry