reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
W ogóle laski widzicie mega różnice w większości piersi ? Bo ja szczerze mowiac stednio i bym powiedziała ze wcale. Nie bola
Mnie tez wiec dziwne dziwne
u mnie ani się nie powiększyły ani nie bolą nic im się nie dzieje :p w sumie liczyłam na big cyc ale chyba nie będzie mi to dane :D pozytywna strona medalu zaoszczędzę bo nie będę musiała ciążowego zestawu staśków kupować :)

Mówiłyście o segregatorze na pamiątkę a ja zrobiłam synowi takie ładne pudełko i wkładam tam różne rzeczy: pierwsze zdjęcie z usg , flaszka z naszego wesela, pierwszego pampersa ( oczywiście suchy) ulubiony smoczek , mleczaki , pierwszy zeszyt z pierwszej klasy itp. Dostanie na 18stkę na pamiątkę . Mam nadzieję teraz na dziewczynkę bo mam jeszcze butelkę wina z weseliska a to już dziesięcioletnie będzie 😂😂

Kurcze ja też nie przechorowalam cytomegalii i toxoplazmozy. W poprzedniej ciąży 2018 r też nie miałam przeciwciał
to nie jestem sama 😊ja w poprzedniej ciąży nawet na to uwagi nie zwróciłam, czasem jak człowiek mniej wie to zdrowszy, nie potrzebnie to wygooglowałam 🙂

Do dziewczyn z żylakami:

Byłyście już u angiologa? Nosicie pończochy uciskowe? Ja byłym w grudniu i zalicił mi zacząć od razu nosić pończochy, a w ciąży koniecznie. Powiedział, że powinnam nosić 2, ale ciężko zacząć od 2, wiec mam na razie 1. Dostałam od razu skierowanie na kolejną wizytę ( w przypadku ciąży, no a stało się, że ciąża miesiąc po wizycie jest) i tu pytanie: zastanawiam się, czy umawiać się od razu, czy w 2. trymestrze dopiero. No i zastanawiam się, czy już kupować 2, bo taki ucisk docelowo powinnam mieć.

A propos pończoch, jeśli nie nosicie, a powinnyscie: polecam :-) trzeba się przyzwyczaić, ale nogi dziękują 🙏 szkoda, że tak drogie ( we Wro 260 zł para).
Ja mam żylaki niestety, w rajstopy się jeszcze nie zaopatrzyłam, ale chyba będę musiała... jak tak patrzę na nogi to mam wrażenie, ze już mi się pogorszyły od ciąży 😑

reklama
Mówiłyście o segregatorze na pamiątkę a ja zrobiłam synowi takie ładne pudełko i wkładam tam różne rzeczy: pierwsze zdjęcie z usg , flaszka z naszego wesela, pierwszego pampersa ( oczywiście suchy) ulubiony smoczek , mleczaki , pierwszy zeszyt z pierwszej klasy itp. Dostanie na 18stkę na pamiątkę . Mam nadzieję teraz na dziewczynkę bo mam jeszcze butelkę wina z weseliska a to już dziesięcioletnie będzie 😂😂
Extra! Ja jako dziecko sama sobie zbierałam takie pamiątki. Mam całe pudło ;) Np. Piasek i muszelki z pierwszej koloni, kawałek moich naturalnych włosów, zeszyty z podstawówki, aparat nawet ortodontyczny który nosiłam tez w podstawówce, oczywiście dobrze wyczyszczony, złote myśli, kartkówki i sprawdziany, wszystko no 🤣

Do góry