reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja dopiero 5+2 ale martwię się ze brak dolegliwości [emoji51][emoji848]też nie czuję w ciągu dnia że jestem w ciąży [emoji28]czasem pobolewa mnie popołudniem czy wieczorami brzuch i czuję ciągnięcia plus ból piersi i tyle [emoji106]może jeszcze za wcześnie na mdlosci [emoji28]
Ty się ciesz, że nie masz objawów :-) pierwsza ciążę tez bezobjawowo przechodzilam, a teraz co chwile lekko zemdli albo zaboli

reklama
Ja właśnie urodziłam w czerwcu, tak samo, upały w szpitalu, upały w domu, karmienie, spuchnięte nogi, wiecznie cycki na wierzchu[emoji85] jak mąż przychodził po pracy i przychodził z kolegą to najpierw wchodził on zapowiedzieć gościa i sprawdzić czy jestem ubrana[emoji1787]
No jak sobie pomyślę o tym, to aż mi niedobrze ;( córka pierwsza urodzona w lipcu, jak sobie przypomnę ta salę, moje nogi po tym, to mi się płakać chce. Dla mnie to było dużo gorsze niż poród chyba. Mała po kilka godzin przy cycu siedziała, pot się lał wszędzie, dosłownie. Mąż nie trafił na wcześniejsze terminy [emoji28][emoji28]
No, ale nic, glowa do góry! Jeszcze tyle przed nami :)

Ja zakładam że wszystko będzie dobrze i staram się nastawić pozytywnie, więc myślę już całościowo;)
Też oczywiście zakładam, że będzie ok. Po prostu jeszcze nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że z tego wszystkiego wykluje się mały człowiekiem - na razie uczę się stanu ciąży, oczywiście wiem, że po ciąży jest dziecko - ale jeszcze tego nie potrafię sobie wyobrazić, jeszcze sobie nie uświadomiłam, że to początek innego życia :) myślę, że to indywidualne, na wszystko przyjdzie czas.

Dziewczyny, melduje że jestem po wizycie. Wszystko gra, serce jak dzwon :). Według usg 8+0, fasolka ma 1,74cm :). Z moją historią będę miała częściej usg, już mam tez skierowanie na prenatalne :). A plamienie to nawet nie krwiak tylko jakaś bulka, z której spada trochę starych skrzepów i mam się nie przejmować, ale nie dźwigać, a w razie w dostałam tabletki do 12tc :).
Ależ fantastyczna wiadomość, w piątek powinnam być 8+1, jak marze żeby usłyszeć i zobaczyć co Ty ❣️

Dziewczyny, melduje że jestem po wizycie. Wszystko gra, serce jak dzwon :). Według usg 8+0, fasolka ma 1,74cm :). Z moją historią będę miała częściej usg, już mam tez skierowanie na prenatalne :). A plamienie to nawet nie krwiak tylko jakaś bulka, z której spada trochę starych skrzepów i mam się nie przejmować, ale nie dźwigać, a w razie w dostałam tabletki do 12tc :).
Super wieści [emoji846]fasolka już spora [emoji7]czyli w Twoim przypadku plamienia nie okazały się na niczym złym [emoji846] lekarz mówił jak długo jeszcze mogą trwać ?

Ja mam synka z września więc dwa lata temu tez przerabiałam temat końcówki ciazy w upały [emoji85]Była masakra..prawie nie wychodziłam z domu bo u mnie w mieszkaniu generalnie jest dość chłodno więc latem duży plus. Kąpałam się po 4 razy dziennie bo się czułam wiecznie upocona[emoji85]obiecałam sobie, że w następną ciążę znajdę tak, żeby rodzic na wiosnę ale nie wyszło [emoji23]

Ale narobiłaś kochana smaka na ten koktajl [emoji28][emoji85]
Jutro też go sobie zrobię, albo do banana i kiwi dorzucę jabłuszko. Dzidzia witaminek potrzebuje jka najwięcej, takze taka bomba z rana to dobre i dla dziecka, i dla jelit. Kurde, tak sie cieszylam ze z tymi sprawami nie mam problemów, a tu od dwóch dni cisza. Koktajl podziałał na szczęście [emoji23]

reklama
Jak cudownie! ❤️ Gratulacje 😍 niech maluch rośnie zdrowo!

Do góry