reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Wiem, też tak miałam w pierwszej;)
Teraz boje się tylko miesiąców wakacyjnych i upałów, a my będziemy w końcówce ciąży, opuchnięte nogi, brak siły, zadyszki, to wszystko przed nami ....,
No kochane przygotujcie się, ja dopiero co 8 tydzień, na co dzień przez cały rok mam ponad 30 stopni, turaj tez jest bardzo wilgotno przez tropiki - dawno nie miałam takiej zadyszki 😅 już spowolniłam swoje tempo, gdzie wołali nam mnie speedy gonzales 🤣

reklama
Tak czytam o tych plamieniach i jestem przerażona,ze aż tyle dziewczyn w grupie je ma, myślalam ze to raczej rzadkie zjawisko,ile to musi was stresu kosztować 😵Ja jeszcze nie plamiłam, ale jestem w terminie drugiej miesiaczki i slyszalam, że wtedy można plamic 🙄
Też myślałam że mnie to nie dotyczy🤷🏼‍♀️🙄 od czwartku biorę leki ale Gin bardziej tak zapobiegawczo przepisała bo wcześniej nie miałam żadnych plamień. Dzisiaj zaczynam 10 tydzień, a tu taka niemiła niespodzianka 🥺

Wiem, też tak miałam w pierwszej;)
Teraz boje się tylko miesiąców wakacyjnych i upałów, a my będziemy w końcówce ciąży, opuchnięte nogi, brak siły, zadyszki, to wszystko przed nami ....,
No jak sobie pomyślę o tym, to aż mi niedobrze ;( córka pierwsza urodzona w lipcu, jak sobie przypomnę ta salę, moje nogi po tym, to mi się płakać chce. Dla mnie to było dużo gorsze niż poród chyba. Mała po kilka godzin przy cycu siedziała, pot się lał wszędzie, dosłownie. Mąż nie trafił na wcześniejsze terminy 😅😅
No, ale nic, glowa do góry! Jeszcze tyle przed nami :)

No kochane przygotujcie się, ja dopiero co 8 tydzień, na co dzień przez cały rok mam ponad 30 stopni, turaj tez jest bardzo wilgotno przez tropiki - dawno nie miałam takiej zadyszki 😅 już spowolniłam swoje tempo, gdzie wołali nam mnie speedy gonzales 🤣
🤣🤣🤣A mi wczoraj było tak zimno na wieczór 🥶 bym się powygrzewala pod palemka 😄🌴

Dziewczyny, melduje że jestem po wizycie. Wszystko gra, serce jak dzwon :). Według usg 8+0, fasolka ma 1,74cm :). Z moją historią będę miała częściej usg, już mam tez skierowanie na prenatalne :). A plamienie to nawet nie krwiak tylko jakaś bulka, z której spada trochę starych skrzepów i mam się nie przejmować, ale nie dźwigać, a w razie w dostałam tabletki do 12tc :).

Załączniki

• IMG_7801.jpg
    IMG_7801.jpg
    143 KB · Wyświetleń: 101
Hej dziewczyny!

Niestety moje plamienie się rozkręciło, o północy była czerwona krew i małe skrzepy. Rano pojechałam na izbę przyjęć 🥺
Bobas ok, to najważniejsze ❤️ tętno w normie. Nic się nie odkleja, nie ma krwiaków, brak rozwarcia.

Myślicie że to może być od dopochwowej luteiny? Teraz mam brązowe plamienia i niby to normalne że przez jakiś czas będę jeszcze je mieć.

Idę odespać, bo przez to wszystko spalam w nocy ze 2 godziny 🙄
Cieszę się że wszystko dobrze ja też mam plamienia ale ciemne taki brudny śluz ja na to mówię też biorę luteinę. A zaczęło się jak zaczęłam brać duphaston.

Dziewczyny, melduje że jestem po wizycie. Wszystko gra, serce jak dzwon :). Według usg 8+0, fasolka ma 1,74cm :). Z moją historią będę miała częściej usg, już mam tez skierowanie na prenatalne :). A plamienie to nawet nie krwiak tylko jakaś bulka, z której spada trochę starych skrzepów i mam się nie przejmować, ale nie dźwigać, a w razie w dostałam tabletki do 12tc :).
Fasoleczka 💪oszczedzaj się i będzie wszystko dobrze 🤗

Ale cudnie! Już nie taki maluszek! ❤️❤️❤️

reklama
A ja jestem bardzo ciekawa jak Twoja wizyta, bo ja mam w piątek i będę miała 5+5 [emoji3] po cichu liczę na serduszko, ale nie chce się nastawiać, żeby się nie rozczarować [emoji85]
Zobaczymy jitro :-) mam cichą nadzieję że chociaz bedzie w miare dobeze widoczny pęcherzyk :-) a na za tydzien lub dwa do innego gina juz pojde, u ktorego bede ciążę do końca prowadzić

Do góry