reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

To miałaś przeżycia 🤔
trochę 😂ale koniec końców mam cudowną córeczkę i jestem pozytywnie nastawiona na następny poród 😊 w sumie może lepiej nie pisać tutaj o takich szczegółach bo dziewczyny w pierwszych ciążach się jeszcze wystraszą... ale z drugiej strony trzeba świadomie podejść do tematu. Człowiek swoje wycierpi ale potem ma najpiękniejszy prezent 😀 moja koleżanka miała wywoływany poród i przy partych prosiła o cesarkę i tak się skończyło a potem jak z nią rozmawiałam to mi mówiła że żadna znajoma jej wcześniej nie mówiła ze to az tak przekichane może być 😜

reklama
trochę 😂ale koniec końców mam cudowną córeczkę i jestem pozytywnie nastawiona na następny poród 😊 w sumie może lepiej nie pisać tutaj o takich szczegółach bo dziewczyny w pierwszych ciążach się jeszcze wystraszą... ale z drugiej strony trzeba świadomie podejść do tematu. Człowiek swoje wycierpi ale potem ma najpiękniejszy prezent 😀 moja koleżanka miała wywoływany poród i przy partych prosiła o cesarkę i tak się skończyło a potem jak z nią rozmawiałam to mi mówiła że żadna znajoma jej wcześniej nie mówiła ze to az tak przekichane może być 😜

To moja pierwsza ciąża i takie historie trzeba czytać bo poród to nie film, dziecko po 20 minutach na świecie a na głowie loki od fryzjera i makijaż 🤣

Dziewczyny a co sądzicie o poduszce typu C? Nie miałam w poprzednich ciazach teraz chce sobie kupić z racji bólu bioder 🙄 i kiedy mozna ja już stosować? Jak będzie widać brzuszek?

Dziewczyny a co sądzicie o poduszce typu C? Nie miałam w poprzednich ciazach teraz chce sobie kupić z racji bólu bioder [emoji849] i kiedy mozna ja już stosować? Jak będzie widać brzuszek?
Taka poduszka to super sprawa[emoji846]Ja stosowałam od 12 tyg w poprzedniej ciąży ale przecież możesz już teraz korzystać[emoji846]później było mi się ciężko od niej odzwyczaić [emoji23]

Szczerze nie mam porównania ale chciałabym spróbować bo moja cc to był dramat 🤔
pewnie spróbować zawsze można. Ze mną leżała babka która trójkę synów urodziła naturalnie i miała czwarta cesarkę to mówiła ze dramat tak narzekała ledwie się ruszała. Nie obrażając nikogo to mówiła że dziewczyny są głupie że się na to godzą z własnej woli bo ona miała zabieg jakiś a już dzieci nie planowała i nie mogła rodzic naturalnie 😀 ale przynajmniej była szczęśliwa bo przez cała ciąże nie chciała znać płci bo bała się usłyszeć o czwartym synie i jak jej po cesarce powiedzieli ze corka to im uwierzyć nie chciała 😂

Chciałam się z Wami pożegnać, dziś wszystko się skończyło, lecą że mnie grube skrzepy i brzuch niemiłosiernie boli, wiem że wiele z Was też jest po przejściach, nie życzę tego największemu wrogowi, dziękuję za wasze wsparcie i życzę pięknych zdrowych dzudziusiow

Dziewczyny a co sądzicie o poduszce typu C? Nie miałam w poprzednich ciazach teraz chce sobie kupić z racji bólu bioder 🙄 i kiedy mozna ja już stosować? Jak będzie widać brzuszek?

Ponoć rewelacja ja na pewno kupię bo jestem z tych co lubią spać z zawinięta kołdra pod nogami :D to co dopiero jak będzie brzucho :-)

reklama
To moja pierwsza ciąża i takie historie trzeba czytać bo poród to nie film, dziecko po 20 minutach na świecie a na głowie loki od fryzjera i makijaż 🤣
A jeśli chodzi o sam poród z bolami partymi u mnie trwało to ok 20 minut ;) a w szpitalu byłam po godzinie od odejścia wód plodowych, radzę sie zabezpieczyć w końcowym trymestrze i spać na recznikach 😂😂😂😂 czyli o 2 w nocy odeszły mi wody po 3 byłam w szpitalu a o 9 urodziłam ;) z pierwsza było podobnie tylko o 10 urodziłam, a dziś konczy 17 lat ❤

Do góry