reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja syna rodziłam naturalnie 10 h ale że tętno spadało to szybko mnie wzięli na cc. Jak mam porównywać to bym się nigdy nie zastanawiała i wolała bym rodzić naturalnie. I zawsze tak myślałam że jak kiedyś mi będzie dane rodzić to tylko tak. Ale niestety mam endometrium w bliźnie po cc które bardzooooo mi uprzykrza życie więc lekarz powiedział że lepiej zrobić cc i to wyciąć wpiz......
ja rodziłam z oksytocyną w lutym w zeszłym roku i było mega ciężko lekarz mnie już chciał na cesarkę brać ale na szczęście się udało i drugi raz tez bym chciała naturalnie ale mam nadzieje że uda się bez indukcji porodu bo podobno ból bez porównania jak się samo zacznie. Dla mnie ta ulga i uczucie po porodzie jak zobaczyłam córkę było niesamowitym przeżyciem 😀 ale przez pierwszy miesiąc po porodzie wolałam nawet nie wracać myślami do samego porodu 😅

reklama
ja rodziłam z oksytocyną w lutym w zeszłym roku i było mega ciężko lekarz mnie już chciał na cesarkę brać ale na szczęście się udało i drugi raz tez bym chciała naturalnie ale mam nadzieje że uda się bez indukcji porodu bo podobno ból bez porównania jak się samo zacznie. Dla mnie ta ulga i uczucie po porodzie jak zobaczyłam córkę było niesamowitym przeżyciem 😀 ale przez pierwszy miesiąc po porodzie wolałam nawet nie wracać myślami do samego porodu 😅

Ja urodziłam 2jke siłami natury. Z pierwszym dzieckiem mnie nacieli. Przy drugim nie ale przyznam że spokojniej do porodu podeszłam. Więcej współpracy a nie pchania w panice hehe. Rodziłam bez znieczulenia obu. NO i rodziłam w Polsce. Teraz czeka mnie poród w norwegii.
Marzyl.mi się zawsze poród w domu ale.nie wiem. Czy mój wiek 35 nie będzie przeciwskazaniem..

Pasażerka większość siłowni ma w ofercie trening dla kobiet w ciąży. Myślę że powinnaś sprawdzić co Twoja siłownia oferuje :),
Ja swoją przygodę z siłka zakonczylam l kilka lat temu ale tak jak wspomniałam moja instruktorka BP trzecia ciąża prowadziła trening do ok 20tc i urodziła cudna zdrowa dziewczynkę.

Na pewno joga nie zaszkodzi ale skoro napisałaś że wolisz forsowny trening to usniesz z nudów hehe. Ja też z tych forsownyxh uwielbiałam basis Ball i body pump. Szybkie tempo intensywny trening.
Nooo właśnie ja mieszkam w małym miasteczku i tu nie ma takich treningow
Dla ciężarnych :( ale może na yt wpisze i będę cwiczyc coś 😄

Ja chyba dam znać w tym tygodniu bo nie chciałabym wracać do pracy od lutego jak skończy się lockdown, średnio ten tydzień znosiłam dużo zamulania w żołądku i senność a mam prace z klientem na stojąco w perfumerii 🤣 raczej podziękuje
Ja mam swoją firmę także mój szef już wie 🤣🤣i niestety muszę ciagle pracowac :( i tego się trochę boje i martwię się żebym dała radę. Tak samo jak urodzę nie wiem jak to ogarnę 🤣

reklama
Sky i Ewka.. Jakie reakcje??
Ja wzięłam 3 di wolnego gdyż czuje się bardzo zmęczona. I z racji epidemii chcieli się dowiedzieć jaki powód. Nie poinformowałam o wczesnej ciąży tylko Zaznaczyłam że nie ma nic wspólnego z covid em. Może się domyślają.. :)
Tzn reakcja ok.. Widać było lekki niepokój 🤔 faktem jest że jestem jedną z trzech osób starszej ekipy reszta to nowi i młodzi,ze tak powiem bez doświadczenia. I stąd ta reakcja. Pytali kiedy zamierzam iść na L4 mówię że narazić nie,zalezy jak się będę czuć. 🙃

Do góry