maghegg
Fanka BB :)
Ja mieszkam w Malezji i tutaj jest inne podejście niż w Polsce, a przynajmniej nie wszystko jest standardem np lekarz nie zrobił mi badania krwi czy moczu przy pierwszym usg (6tyd), bo stwierdził, ze na usg widać ciąże. Jeszcze nie słyszałam serduszka i nakazał przyjść w ten piątek, wiec trochę czekam już zniecierpliwiona, żeby zobaczyć jak sytuacja sie potoczy.
szczerze nawet nie zakładałam takiej opcji, bo w najbliższej rodzinie brak bliźniaków oczywiście byłabym szczęśliwa, byle dziecko/dzieci było zdrowe ale nie ukrywam, ze troszeczkę się przeraziłam, bo do rodziny daleko, a sama z mężem nke wiem jak bym sobie teraz z dwójka poradziła...
to moja pierwsza ciąża, w sierpniu miałam ciąże biochemiczna, wiec w sumie się nie liczy
Oj mnie przeraziłyby bliźniaki. Przeraża mnie ta ciąża również. (mam. Nadzieję że pojedyncza). Taki mix radości i przerażenia.
Oboje jesteście Polakami?? Wow Malezja w jakim języku tam mówią? Malezyjsku? Nauczyłaś sie jak tam trafiłaś?
Tutaj jakby do 12 tc ciąża nie istnieje.. Mam. Się zgłosić do położnej albo rodzinnego k 10tc zobaczymy może chociaż krew mi zbadają
K. 12. Tc przelecę się do Polski na genetyczne Jelsi tutaj nie wrzuca mnie do grupy ryzyka.