reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

My w piątek mamy wizytę u lekarza i marzę o zdjęciu gdzie będzie widać groszka i usłyszymy bijące serduszko. W sobotę robimy przyjęcie urodzinowe córki i będzie najbliższa rodzina. Chcemy nagrać filmik na którym córka będzie śpiewała piosenki, których się nauczyła w przedszkolu a na końcu pokaże zdjęcie i powie że ma dla nich prezent z okazji dnia dziadka i babci. Powie, że we wrześniu będą mieli małego groszka :)
Ciekawa jestem czy macie już powoli pomysły na poinformowanie o ciąży przyszlych dziadków? [emoji848][emoji4] Jak tak to opiszcie [emoji3] Poczytamy a na pewno się przyda zbiór pomysłów. [emoji86][emoji16]

reklama
Dzień dobry, dzisiaj mąż mi zrobił zastrzegł i żyje [emoji38] idąc na pobranie krwi bierzecie rano duphaston i zastrzyk? Czy też po zastrzyku macie taki ból chwilowy?

Kiepsko, jadę na tabletkach od 2 dni. Gin powiedziała, że nerwica się lubi pogłębiać w ciąży i bym miała kontakt cały czas z psychiatrą.
Takie klasyczne lęki u mnie powodują baaaardzo przyspieszoną akcję serca, problemy z oddychaniem, słabo mi.
Dzisiaj odebrałam wyniki badań i TSH 2.5, glukoza 88 więc nie ma aż takiej tragedii, ale ja już od zmysłów odchodzę i czekam na środę by sprawdzić czy wszystko jest w porządku... Ale im bliżej tym jest coraz gorzej... Mimo, że to już 8tc i lecę na dupku, to każda wizyta w łazience jest koszmarem...
W dodatku mąż mi tego nie ułatwia i mamy ciche dni więc jestem wykończona
Musisz byc dzielna i odnaleźć jakiś zloty środek, stres i zamartwianie się o dziecko zaczyna się w ciąży i juz nigdy nie ustaje. 😊😊. Ja co prawda nie mam nerwicy i nie jestem specjalistą, ale jestem strasznie nerwowa.Czasem sobie tlumacze, że w środku mnie jest mała istotka, której zdecydowanie nie potrzebne teraz nerwy😊. Dobrze, że idziesz na l4, niema ludzi niezastąpionych a życie twoje i szczęście twojej rodziny jest najwazniejsze i nikt i nic tego nie zastąpi ❤

Ciekawa jestem czy macie już powoli pomysły na poinformowanie o ciąży przyszlych dziadków? [emoji848][emoji4] Jak tak to opiszcie [emoji3] Poczytamy a na pewno się przyda zbiór pomysłów. [emoji86][emoji16]
Ja powoli zaczynam obmyślać strategię. Jeden pomysł to kupić takie spersonalizowane czekoladki i ułożyć wiadomość "będziesz babcią" albo pokazać wszystkim zdjęcia z minionego urlopu i na końcu wstawić zdjęcie USG.

Hej, witam się niedzielnie 😊
Nie umiem rano zwlec sie z łóżka...😴😴 wstaje dosłownie zmęczona.

Ale mam do was pytanie, bo ja sie zupelnie nie orientuje, a moze ktoras was cos wie. Mianowicie mam umowe na okres probny na 3 mies, do 9 marca, gdzies wyczytalam ze po 12 tyg ciazy jestem chroniona i musza mi umowe przedłużyć, czy tak faktycznie jest? Bo w sumie pracodawcy o ciazy moge powiedziec po 12 tyg przeciez...

A ja mam zamiar najzwyczajniej powiedzieć rodzicom:) a reszta czyli rodzeństwo i znajomi dowiedzą się przypadkiem pewnie w trakcie :). Tak zadecydowaliśmy z partnerem ze nie będziemy robić niewiadomo czego :))
Ale wasze pomysły super 😘

reklama
Dzień dobry, dzisiaj mąż mi zrobił zastrzegł i żyje [emoji38] idąc na pobranie krwi bierzecie rano duphaston i zastrzyk? Czy też po zastrzyku macie taki ból chwilowy?
Tak, po zastrzyku też mam taki chwilowy ból w tym miejscu, od razu się na chwilkę kładę na łóżko i zaraz przechodzi

Do góry