reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny czy jak mi się już te plamienia uspokoiły (wychodzi na to że to była jednorazowa akcja w poniedziałek rano) to mogę już powoli być spokojniejsza? biorę nadal ten duphaston i luteinę, leżę (praktycznie tylko na posiłki i toaletę wstaję) i oczywiście mam mnóstwo czarnych myśli w głowie 😎
Oszaleję chyba do tego 27.01 bo to jest jeszcze tyle czekania. Teraz każde ukłucie w brzuchu włącza mi zawał serca. Mdłości przybierają na sile (dzisiaj udało mi się jeszcze tego duphastona obronić ale już jest coraz trudniej). Zauważyłam, że na mdłości pomaga mi wąchanie goździków 😎 Może którejś z was ten patent się przyda w ciężkich chwilach :)

reklama
Dziewczyny czy jak mi się już te plamienia uspokoiły (wychodzi na to że to była jednorazowa akcja w poniedziałek rano) to mogę już powoli być spokojniejsza? biorę nadal ten duphaston i luteinę, leżę (praktycznie tylko na posiłki i toaletę wstaję) i oczywiście mam mnóstwo czarnych myśli w głowie 😎
Oszaleję chyba do tego 27.01 bo to jest jeszcze tyle czekania. Teraz każde ukłucie w brzuchu włącza mi zawał serca. Mdłości przybierają na sile (dzisiaj udało mi się jeszcze tego duphastona obronić ale już jest coraz trudniej). Zauważyłam, że na mdłości pomaga mi wąchanie goździków 😎 Może którejś z was ten patent się przyda w ciężkich chwilach :)
Spróbuj na mdłości pić Rumianek:)

Moja pierwsza beta hcg w dniu miesiączki 2265, dwa dni później 4163. Takie duże liczby, że trochę się stresuje. Za 3 dni pierwsza wizyta[emoji15]
Zrobiłam dzisiaj jeszcze jedna betę, bo do lekarza mam dopiero 26-go (pierwsza wizyta) i wynik 2283. W sobotę (9-go) było 107, więc chyba mogę być spokojna? :)

a całkiem żółte jest czy tylko pęcherzyk?:(
Może zardek potrzebuje więcej czasu
Powiem szczerze, że lekarz powiedział tylko tyle- no, jakąś ciąża tu jest, ale to może być puste jajo płodowe. Może Pani pokrwawic, a jak za tydzień nic się nie zmieni, będę musiał skierować do szpitala. Chyba, że jeszcze za wcześnie. I właściwie tyle. Nic nie mówił o ciałku żółtym ani nic.

reklama
Dziewczyny na pare godzin Was zostawić! [emoji23]

lece jeść po aż mnie ściska z głodu! Dajecie rade zjeść te 2000kcal? Ja długo byłam na diecie i jadłam 1500, schudłam 13kg w ciagu pół roku i nie umiem w siebie wcisnąć jedzenia :(
Ja nawet nie wiem ile zjadam. Jem jak mam czas najgorzej jak siegam po slodkie no ale musze sie ogarnac [emoji28]
Trzymam kciuki! daj znać jak po wizycie.

może faktycznie jeszcze za wcześnie, mogło się coś przesunąć i ciąża jest młodsza.
A nawiasem, skąd lekarz bierze ten wiek ciąży z USG?
Ja na zdjęciu z poniedziałku widzę zapis GA 6w5d domyślam się, że to wiek ciąży, ale mi to zupełnie nie pasuje, bo ja dopiero dzisiaj mam 6+1.
Umie któraś to rozszyfrować?
Ja mam dlugie cykle z czego wynika pozniejsza owulacja i kilka dni termin zaplodnienia rozni sie od terminu porodu wiec chyba coa w tym jest ze cykl tez ma cos do rzeczy. Albo dzidzia jest ciut wieksza po prpstu lepiej tak niz za mala [emoji16]
Dziewczyny czy jak mi się już te plamienia uspokoiły (wychodzi na to że to była jednorazowa akcja w poniedziałek rano) to mogę już powoli być spokojniejsza? biorę nadal ten duphaston i luteinę, leżę (praktycznie tylko na posiłki i toaletę wstaję) i oczywiście mam mnóstwo czarnych myśli w głowie [emoji41]
Oszaleję chyba do tego 27.01 bo to jest jeszcze tyle czekania. Teraz każde ukłucie w brzuchu włącza mi zawał serca. Mdłości przybierają na sile (dzisiaj udało mi się jeszcze tego duphastona obronić ale już jest coraz trudniej). Zauważyłam, że na mdłości pomaga mi wąchanie goździków [emoji41] Może którejś z was ten patent się przyda w ciężkich chwilach :)
Kucie to normalne macica siw rozszerza dzisiaj robi sobie miejsce to tak czasem jest. Gorzej jakbys miala silniejsze bole

Do góry