Słoneczko świeci
Fanka BB :)
Ja biorę pregna plus i pregna dhapregna plus nie polecam bo maja mała ilość kwasów dha
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja biorę pregna plus i pregna dhapregna plus nie polecam bo maja mała ilość kwasów dha
Hm dlaczego masz zalecone, żeby brac aż tak dużo?Chyba żaden zestaw nie ma odpowiedniej ilość DHA. Ja mam zalecone 1000 mg samego DHA, wiec mam brać dodatkowo.
Ja również jestem zdania, ze pappa, to wazne badanie...mnie np pappa barfzo uspokoila, bo po prenatalnych mialam dosc duze ryzko wady płodu ( nie pamietam jakie, ale tylko 1:200) po badaniu pappa wyszlo juz ponad 20 tys....to badanie z krwi, prenatalne wyliczane na podstawie usg i wywiadu to bardziej statystyka.Ja też tylko usg robię, bo tak jak cześć z was mówi że pappa to tylko statystyki. Ja nie zniosłabym myśli przez 6miesiecy ze nosze chore dziecko i zastanawiała się każdego dnia jak sobie dam radę
A co do tej wizyty o której wam mówiłam, zdecydowałam że pójdę w sobotę czyli po 2tyg od ostatniej i 2tyg przed następna. Niech sprawdzi powie że jest Oki i już będzie mi lżej dzięki dziewczyny za odpowiedzi. W sumie macie rację że lepiej zrobić usg i być spokojna a nie ciągle się stresować
Miłego dnia wszystkim!
Na pewno nie małoMi lekarz zalecił od 13 tygodnia Prenatal Duo właśnie z DHA . Ciekawe ile dostają za takie polecanie
Nie do końca...znajoma lat 20 urodzila synka z rzadkim zespolem fox1....sama sobie zaplacila za badanie genetyczne dziecka 10 tys, w Polsce jest chyba 3 dzieci chorujacych na to. U niej w rodzinie nie ma zadnych powaznych chorob....Wiek zwieksza ryzyko wystąpienia chorób. I historię chorób w rodzinie. Przecież chodzi o przekazywanie genów chociażby dlatego u kobiet powyżej 35 lat badania są refundowane. Gdyby wiek nie miał nic do rzeczy dlaczego by tak było?)
Haha to samo dostałam na ostatniej wizycieMi lekarz zalecił od 13 tygodnia Prenatal Duo właśnie z DHA . Ciekawe ile dostają za takie polecanie
Zazdro, ja jutro zaczynam 10 wg apki i czuje sie fatalnie, a tak dobrze sie dzis dzien zacząłu mnie dzisiaj dorsz na spaghetti z cukinii
Ja zaczęłam 9 tydzień i czuje się nadal super, zero objawow wiec korzystam zaraz idę pobrodzic w śniegu i po zapas dupka i nowe suplementy bo stare wyjadlam :-)