reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Mi lekarz zalecił od 13 tygodnia Prenatal Duo właśnie z DHA . Ciekawe ile dostają za takie polecanie 😂😂😂

Załączniki

• B60811FA-1CEA-43B3-B97F-371FB680345A.jpeg
    B60811FA-1CEA-43B3-B97F-371FB680345A.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 46
Ja też tylko usg robię, bo tak jak cześć z was mówi że pappa to tylko statystyki. Ja nie zniosłabym myśli przez 6miesiecy ze nosze chore dziecko i zastanawiała się każdego dnia jak sobie dam radę 😶
A co do tej wizyty o której wam mówiłam, zdecydowałam że pójdę w sobotę czyli po 2tyg od ostatniej i 2tyg przed następna. Niech sprawdzi powie że jest Oki i już będzie mi lżej 😉 dzięki dziewczyny za odpowiedzi. W sumie macie rację że lepiej zrobić usg i być spokojna a nie ciągle się stresować 😉
Miłego dnia wszystkim! 😘
Ja również jestem zdania, ze pappa, to wazne badanie...mnie np pappa barfzo uspokoila, bo po prenatalnych mialam dosc duze ryzko wady płodu ( nie pamietam jakie, ale tylko 1:200) po badaniu pappa wyszlo juz ponad 20 tys....to badanie z krwi, prenatalne wyliczane na podstawie usg i wywiadu to bardziej statystyka.

Wiek zwieksza ryzyko wystąpienia chorób. I historię chorób w rodzinie. Przecież chodzi o przekazywanie genów;) chociażby dlatego u kobiet powyżej 35 lat badania są refundowane. Gdyby wiek nie miał nic do rzeczy dlaczego by tak było?)
Nie do końca...znajoma lat 20 urodzila synka z rzadkim zespolem fox1....sama sobie zaplacila za badanie genetyczne dziecka 10 tys, w Polsce jest chyba 3 dzieci chorujacych na to. U niej w rodzinie nie ma zadnych powaznych chorob....

reklama
u mnie dzisiaj dorsz na spaghetti z cukinii :)
Ja zaczęłam 9 tydzień i czuje się nadal super, zero objawow wiec korzystam zaraz idę pobrodzic w śniegu i po zapas dupka i nowe suplementy bo stare wyjadlam :-)
Zazdro, ja jutro zaczynam 10 wg apki i czuje sie fatalnie, a tak dobrze sie dzis dzien zaczął 😭😭😭😭
U nas dzis makaron rurki z bekonem i brokulami oraz sosem serowym, do tegotakze duszone z czosnkiem pomidorki koktajlowe.

Do góry