reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja ciagle mam problem z zaparciami... pije bardzo dużo wody, staram się jeść błonnik, a jak się uda iść do toalety raz na dwa dni to sukces :( już nie wiem, co robić

Daj przepis na ciasto i farsz prosze ;) bo skoro tak często robisz to musi byc pycha a ja jeszcze nie robiłam ;)
Hehe ciasto to w sumie przesiana dowolna mąka (ja robie na oko, ale z reguly okolo kilo mąki idzie) plus gorąca woda (na oko, daję tyle żeby ciasto bylo mięciutkie), ewentualnie jakies przyprawy dla aromatu no i szczypta soli, a farsz to ok kilo pyrek ugotowanych, pół kilo półtłustego twarogu, podsmażona cebulka, sól, pieprz.

A co do waszych pierogów ruskich ja miałam wczoraj bo już od dwuch dni łazimy za mną. A teraz pierogi z kapusta i grzybami chodzą po glowie[emoji23]
Nie kuś [emoji1787] mi się marzą pierogi z suszonymi pomidorkami i brokułem, polane smażonym boczusiem [emoji3059]

ja brałam pregnę na początku, ale zmieniłam na prenatal uno, bo mój gin zlecił 800 kwasu foliowego, a w pregnie było 600 i niby mówił, żeby po prostu brać jeszcze folik, ale on znów ma 400 więc byłoby już za dużo. W prenatalu uno nie ma żelaza, a to warto najpierw zbadać, jaki się ma poziom i czy jest potrzebne.
Pewnie po 13 tyg. wrócę do pregny. Oprócz tego biorę Pregna Dha :) I Magnez. Tu nie zlecił mi konkretnej dawki, więc narazie jak pamiętam, to biorę :D i już mnie mniej ciągną mięśnie brzucha mam wrażenie

Ale mnie przyparł wilczy głód. Na szybko uratowałam się tortillą z podsmażoną drobiową parówką, żółtym serem i sałatą lodową. Sałatę dopychałam gryząc prosto z główki🤣 Uwielbiam ją❤🤣

reklama
Do góry