reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Jakiej rekrutacji? Do nowej firmy? Bo coś wcześniej byla gadka ale nie wiem czy to z Tobą :)
tak to chyba o mnie była mowa. Rekrutacja u nas w firmie, ale na wyższe stanowisko.
Uff dzień w pracy przeleciał jak z bicza. O dziwo dzisiaj mdłości zero :) możliwe że to tak jest, że jak się do ludzi idzie to jakoś trzeba się ogarnąć i nie ma się myśli o wymiotach. Może będzie na tyle dobrze, że nie będę musiała z tym L4 i ze zdalną kombinować.
Natomiast masakra jest mi przejść przez miasto. Mamy taki fatalny śnieg na chodnikach idzie się jak po plaży pełnej piasku. Dzisiaj już 3 razy mało co się nie przewróciłam.

reklama
Spieszę z dobrymi wiadomościami 🤗 dziękuję za trzymanie kciuków 😊 plamienie okazało się niegroźne, zarodek ma 7,4mm czyli rośnie prawidłowo 6+5, serduszko bije, Pani ginekolog nie widziała powodu plamien, też powiedziała, że moga to być pozostałości implementacji. Mówiła, żeby się nie przejmować brązowymi plamieniami i nie trzeba iść wtedy pilnie do lekarza, tylko w przypadku czerwonej krwi zaleca wizytę u lekarza.

u mnie identycznie 🤭
Dajecie nadzieje, ze u mnie juz gorzej nie będzie..ale to i tak jest super w porownaniu do tego, jak się czułam w ciąży z najmłodszą córką 🥴🥴

Ogolnie dziś mnie odwiedziła znajoma z 7 mies synkiem...o matulu, na rece NIE, siedziec NIE, na brzuchu NIE, wszystko NIE, cala wizyta krzyk i placz, o zgrozo...zęby mu wychodzą tal straszliwie, jak juz sobie poszli, to odetchnelam 😆
Do tego moja Amelka powiedziała, ze wszystkie zabawkisa jej i nic dzidziusiowi nie da...jak płakał i powiedzialam ze go bolą ząbki, to łaskawie przytargala swoj syropek, ze moze sie podzielić na ból 🤣🤣🤣 bedzie ciekawie....

Spieszę z dobrymi wiadomościami 🤗 dziękuję za trzymanie kciuków 😊 plamienie okazało się niegroźne, zarodek ma 7,4mm czyli rośnie prawidłowo 6+5, serduszko bije, Pani ginekolog nie widziała powodu plamien, też powiedziała, że moga to być pozostałości implementacji. Mówiła, żeby się nie przejmować brązowymi plamieniami i nie trzeba iść wtedy pilnie do lekarza, tylko w przypadku czerwonej krwi zaleca wizytę u lekarza.
Super ❤️

😂😂😂ja jestem z 14 listopada

Załączniki

• 570F309E-81C6-45C2-A6B9-347EDFDA549C.jpeg
    570F309E-81C6-45C2-A6B9-347EDFDA549C.jpeg
    294,7 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny a wy jak często macie wizyty? Bo ja ostatni raz byłam 1.5 tyg i do kolejnej jeszcze 2.5tyg i się zastanawiam czy jakbym poszła np w piątek bądź w sobotę to czy nie byłoby to zbyt obciążające dla maluszka... Chciałabym zobaczyć co u niego... I mieć pewność że serduszko jeszcze bije... Jestem w tym trudnym okresie, bo w poprzedniej ciąży mniej więcej na tym etapie zatrzymało się serduszko bez żadnych przesłanek 😶😶
Ja chodzę na wizyty co dwa tygodnie, lekarz mówi że usg nie zaszkodzi dziecku a mój stres już tak. Też w pierwszej ciąży zatrzymało nam się serduszko i stąd teraz moja panika. Teraz mam wizytę po tygodniu, bo wypada ten straszny tydzień w którym wtedy się to stało :(

Ja pierdziele co się ze mną dzieje.... chodze od okna do okna i wypatruje czy mój już przyjechał bo tak mi sie pączka chce 🤣🤣🤣 jeszcze teściowa dzwoniła że przyjedzie nam bigosik ugotować🥴

Przeczytałam o tym pączku i napisałam od razu do mojego, że bez paczka ma nie wracać do domu 😂tylko gdzie on kupi paczka o 19😂

reklama
Witam wszystkie 😊
Ale u Nas nasypało śniegu,normalnie 2x dłużej do pracy autostrada jechałam 😜
my do pracy godzinę jechaliśmy, z pracy y tak samo a to 25 km🤦

Jestem już po z dzidzią wszystko dobrze , serduszko bije ma rączki nóżki nawet mi kiwną główką że wszystko OK ❤️😃 Lekarz mówił że ciąża rozwija się prawidłowo żeby się zupełnie tym brudzeniem nie przejmować .

Już po, fasolka ma 11 mm, serduszko bije 160, na razie wszystko dobrze 🥰

Super dziewczyny!!! ❤❤❤

Ja po pracy.. Zajadam zapiekankę z surówka, pół zjadłam i mam dość 🤷 przed zapiekanka, ryba z puszki 🙄🙃 w między czasie gotuje wege fasolkę po bretonsku, na jutro bo w pracy o chlebie nie dam rady 🤔 dziś Zeżarłam w pracy dwa gniazda(tluste jakby pączki z dziura bez nadzienia)i pączka do tego pół litra mleka sklepowego 🙃

Do góry