reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
U mnie niestety w ogóle nie zabiło. Żadnego krwawienia, boli nic itp
Okazało się , że kilka tyg nosiłam martwa ciążę [emoji853]dlatego teraz tak czekałam na to serduszko...teraz tylko jest strach żeby nadal biło na następnej wizycie
U mnie też w 6 tc we wtorek byłam na USG. Było serduszko. A w środę brzuch mnie pobolewal, a w nocy lunelo. Bardzo nie bolalo. Jak pojechalam na ip o 3 w nocy to już było w toku, zarodek wydalony

Zauważyłam że różne osoby różnie określą dany tydzień ciąży. Na pierwszej wizycie u ginekologa byłam w 7t3d. Niektórzy liczą, że to już 8 tydzień a niektórzy, że 7 [emoji6] Wy jak liczycie?

Lekarze liczą skończone tygodnie, wiec u lekarza to jest 7 tydzień. To tak jak z urodzinami, mówimy, ze mamy 30 lat, czyli skończyliśmy 30 lat, a nie ze nam 31 rok życia leci ;)
Ale kobiety często podają trwający tydzień :) ja tez mam 9+4 dzisiaj i mówię, ze jestem w 10tym tygodniu.

A ja wlasnie dowiedzialam sie od znajomej, ktora jest w a raczej byla w ciazy na takim samym etapie jak ja, ze niej serduszko przestalo bic 😭 poprzednio bylo wszystko ok, a wczoraj na wizycie juz nie... masakra, teraz jiz calkiem sie boje co zobaczę dzisiaj na tym usg...

Hula hop [emoji7]kręciłam sporo przed ciążą i polecam gorąca . Oczywiście po porodzie gdy już będzie można myśleć o zgubieniu brzuszka. Rewelacyjne efekty [emoji16]
Potwierdzam! Efekt super, talia i brzuszek marzenie, tylko wazne zeby krecic w dwie strony. Ja po porodzie na pewno do kola wrócę

reklama
Do góry