reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

O to widzę też będziesz świętować w marcu [emoji846]oby te urodziny byly dla nas szczęśliwe.
Ja prenatalne mam 15 marca ...to jeszcze tyle czasu.....
Kolejna wizytę mam 23.02, i właśnie po nich mam się umówić dopiero na prenatalne, powiedzial, że nie muszę wcześniej i będzie wystarczyło 2 tyg. przed się umówić. Bo to w gabinecie u niego. Chyba, że... Jest już wynik z posiewu, tam coś wyszło jednak, to uciekam od tego lekarza ;)

reklama
Zauważyłam że różne osoby różnie określą dany tydzień ciąży. Na pierwszej wizycie u ginekologa byłam w 7t3d. Niektórzy liczą, że to już 8 tydzień a niektórzy, że 7 😉 Wy jak liczycie?

Kolejna wizytę mam 23.02, i właśnie po nich mam się umówić dopiero na prenatalne, powiedzial, że nie muszę wcześniej i będzie wystarczyło 2 tyg. przed się umówić. Bo to w gabinecie u niego. Chyba, że... Jest już wynik z posiewu, tam coś wyszło jednak, to uciekam od tego lekarza ;)
Ano pewnie. Wybierz dla siebie najlepsza opcje.
Czyli jednak dobrze, że zrobiłaś ten posiew[emoji846]

Zauważyłam że różne osoby różnie określą dany tydzień ciąży. Na pierwszej wizycie u ginekologa byłam w 7t3d. Niektórzy liczą, że to już 8 tydzień a niektórzy, że 7 😉 Wy jak liczycie?
Zazwyczaj mówię, że 7-8 tydzień, bo może się przesunąć coś na początku i póki nie ma dokladniejszych badań (prenatalnych np), to ten +/- sobie zostawiam i dla innych :) albo jeśli to lekarz, to faktycznie np. 7+6.

Życie jest niesprawiedliwe serio... [emoji853]Ja poronilam w 2017 r. Ciąża przestała się rozwijac na etapie 6 tyg i niestety było łyżeczkowanie.
Całe szczęście 3 miesiące później udało mi się zajść i szczęśliwe donosić ciążę .
Aaaa czyli po prostu się nie rozwijała...nie bylo
Krwawienia itp?
tego tez się boje. Ze pójdę na wizytę i albo się bie rozwija albo serduszko przestanie bić tak po prostu :(

Ja licze jako 7. Bo dla mnie to po prostu 7 i juz...początek 7, środek 7, koniec 7 ale no 8 to 8. Na stronach internetowych w większości też jest liczone tak. Lekarz też liczy tak jak ja.;)

reklama
Do góry