reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Aha - a z grupą krwi to zależy od lekarza, ja robiłam tylko raz w poprzedniej ciąży i nie było problemu.
Zależy od szpitala też, czego lekarze czasem chyba nie wiedzą. Ja robiłam 2 razy plus miałam trzeci wynik z pierwszej ciąży, ale na wszystkich był zapis niepotwierdzone więc przed cesarką robili mi czwarty raz w szpitalu, żeby było z potwierdzeniem, bo mn nawet tamte 3 wyniki im nie starczyły.

Mam pewien problem. Temperature mam cały czas podwyższona. Przy 37.1 jest ok i czuje się w porządku, ale gdy mam już 37.5 -37.6 ciężko mi się pracuje. Prace mam biurowa i skupienie jest bardzo ważne, żeby się nie pomylić. Niestety przy podwyższonej temperaturze czasami coś mi się miesza, albo o czymś zapominam. Też tak macie? Znalazlyscie jakieś sposoby na ten stan?

U nas ze smoczkiem poszło szybko, na początku stycznia odstawiliśmy. Za to nie mogę go oduczyć picia mleka w nocy :( a bardzo się boję o zęby :/
Moja nie pije w nocy mleka tzn ładnie śpi i nie potrzebuje, dostaje rano z kaszka w południe mleko i wieczorem też z kaszka

Ja mam wszystkie online z diagnostyki.
Pani w labo powiedziala, że hiv osobiście tylko jeśli wynik pozytywny.
Ja też w diagnostyce, ale przez luxmed I musiałam osobiście 🤷🏼‍♀️ jedyne co to lekarz miał podgląd online, ja niestety nie 😁

A w oznaczaniu grupy krwi to bardziej miałam na myśli pierwsza ciążę 😁 że trzeba oznaczyć mimo że sie ma wpisana w książeczkę zdrowia, jest się krwiodawca etc 😇

Zależy od szpitala też, czego lekarze czasem chyba nie wiedzą. Ja robiłam 2 razy plus miałam trzeci wynik z pierwszej ciąży, ale na wszystkich był zapis niepotwierdzone więc przed cesarką robili mi czwarty raz w szpitalu, żeby było z potwierdzeniem, bo mn nawet tamte 3 wyniki im nie starczyły.
Ja akurat chodziłam do przychodni przy szpitalu ;) natomiast po przyjęciu powtarzali mi chyba kiłę, bo nie mialam ze sobą wyniku, a ten z karty ciąży się nie liczy, trzeba mieć wynik z laboratorium. Także w razie czego wszystko mogą dorobić :)

Moja nie pije w nocy mleka tzn ładnie śpi i nie potrzebuje, dostaje rano z kaszka w południe mleko i wieczorem też z kaszka
Mój syn jest mlekoholikiem i w dzień normalnie pije chyba ze trzy kubki takiego z kartonu, plus owsianka na mleku na sniadanie :) ale w nocy musi być butla :( i wiem, że to jest tylko i wyłącznie przyzwyczajenie, bo raczej głodny nie jest.

reklama
Do góry