reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Drogie jest sprawdzenie grupy krwi?
Bo w mojej książeczce urodzenia nie podali.
W ogóle patrze ze miałam 6 pkt w skali Apgar. Ale byłam też 2 miesięcznym wczesniakiem przez co jestem rok starsza hehe. I wazyłam 1450g. Ale musiałam się podzielić miejscem z siostra bliźniaczka. Dzisiaj mi nic nie ma oprócz alergi na prawie wszystko ;)

Ja mam wszystkie badania w medicoverze i nic nie płacę ciężko powiedzieć :-)

Ja po wizycie, puścił mi serduszko ❤️mówił ze wszystko dobrze, malec ma 1.18cm, mówi ze ładnie rośnie :-)
Delikatnie mam jeszcze zabarwiony śluz wiec mam nadal przepisanego dupka 2x dziennie, pilnować cukru, za dwa tygodnie wizyta i przed tym umówić się tez do położnej by założyła kartę ciąży :-)

Dzień od razu lepszy ❤️

reklama
Ogółem bo kolejne to tylko mocz i krew;)
te pierwsze badania to jakiś kosmos, w pierwszej ciąży poszłam od strzała prywatnie i zapłaciłam 500zł, teraz lekarz stwierdził, że część możemy odpuścić, umówiłam się na teleporade do rodzinnego i wypisał mi wszystko co mógł na skierowanie a i tak zapłaciłam 200 zł. Nie chciało mi się umawiać do gina na NFZ ale jednak warto tak zrobić ;)

te pierwsze badania to jakiś kosmos, w pierwszej ciąży poszłam od strzała prywatnie i zapłaciłam 500zł, teraz lekarz stwierdził, że część możemy odpuścić, umówiłam się na teleporade do rodzinnego i wypisał mi wszystko co mógł na skierowanie a i tak zapłaciłam 200 zł. Nie chciało mi się umawiać do gina na NFZ ale jednak warto tak zrobić ;)
Ja mam niby NFZ a badania mam zrobić prywatnie ale nie ważne. Krwi nie muszę robić bo robiłam ponad dwa lata temu i tylko podstawy badań mam zrobić więc tez ponad 200zaplace🙄

Ja jutro z rana jadę na badania a wizytę mam 10.02 na16 :) A robiła któraś badania prywatnie? Jaki mniej więcej jest ich koszt? Boję się że zapłacę z 500 zł :o
Ja jak robiłam w zeszłym roku prywatnie hcv HIV toxo różyczkę grupę krwi to zapłaciłam 330 zł chyba. Morfoni mocz, TSH miałam na nfz. Teraz się dziwię bo tamta babka z NFZ dała mi tylko na morfo mocz TSH wr a resztę musiałam.zrobic prywatnie. A teraz u tej nowej na nfz dostałam na wszystko na nfz

reklama
Hej dziewczyny. Podczytuję was codziennie, ale czasu brak na pisanie.
Widzę, że wiele z was jest już umówionych na badania prenatalne. Ja mam problem ze skierowaniem od lekarza prywatnego i boję się, że nie zdążę tego zrobić na NFZ 🙁 i w związku z tym zmieniam gina, bo bujam się z tym skierowaniem już od dwóch tygodni.. mam dość.
Idę na wizytę jutro o 17:40 😊 to będzie 8+6t, mam nadzieję, że wszystko dobrze u Fasolki 😉 Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj 😁

Do góry