reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Witaj Ewa😊
U mnie tez już minęła. W którym jesteś tygodniu? Jak się czujesz?
Nie jestem Ewa🤔
Za chwilę idę do lekarza,w zeszłym tygodniu byłam prywatnie i wg USG było 6+3 więc dziś powinno pokazać 7+4, czuję się BARDZO dobrze,nic mnie nie boli nie strzyka,nie mdli😀

reklama
Ja po zwykłym chlebie mam dramat. Udalo mi sie znaleźć jeden po ktorym mam sobry cukier. W sumie w pierwszej też mialam cukier i mam syna 😂😂.

Laski, ale mi miałam dziś porąbany sen 😂 śniło mi się, że kilka z was + moja siostra mówiło, że było na wizycie i jesteście w x tygodniu, po czym jadlyscie wielki talerz ryby z frytkami i surówką 😂 i ja też tak strasznie czekałam... Na ten talerz ryby, frytek i surówki. To chyba dlatego, że na lekkim głodzie się położyłam spać, ale cóż, muszę dziś sobie zrobić taki obiad. Będą ziemniaczki pieczone, surówka i łosoś.

Miłego dnia! Ja dziś miałam poranek bez budzika i czuję się w końcu wyspana :-)

Dziewczyny potrzebuje dziś dobrego słowa ☹️
Zaczęłam plamić, pojechałam do lekarza wieczorem i u lekarza przed badaniem USG zaczęłam krwawić ☹️ na USG jest dzidziuś i jest serduszko ale krwawię cały czas ☹️ brałam od początku ciąży luteine 100 a teraz dostałam duphaston. Jest mi źle i ciężko. Pierwsza ciążę straciłam w podobnym czasie ☹️ nie wiem co będzie dalej..
Życzę wam wszystkim dużo zdrowia i zero nerwów w ciąży i po ciąży 🤞
Będzie dobrze. Dużo z nas plami lub krwawi. Główka go góry ❤ jak się dziś czujesz?
Dokładnie :-)
Ale póki co mierze cukier i w ogóle mi nie skacze. Poranny mam kolejny dzień na styku 85-90, a te po jedzeniu to nawet 110 nie przekraczam... 😜 także tylko zbic ten poranny ❤️
Też walczę, mierzę i odliczam. Cukier poranny już jest piękny a było nawet 117 (!) . Ale zaczyna się faza na żarcie więc będzie walka. Mi poranny ładni zaczął spadać od momentu gdy zaczęłam wstawać między 23-24 na dodatkowy posiłek.

U mnie pogoda wiosenna. Wszystko w nocy się roztopiło, słoneczko nieśmiało przebija, a ja już wiosnę czuję 😃 i chce mi się warzyw i owoców. Truskawki z krzaczka... 😂

Dziewczyny, ja przed ciążą byłam bardzo rowerowa, codziennie nawet do biura rowerem jeździłam i to w obcasach 😛. Teraz jeździć nie mogę, więc z chęcią dołączę do spacerujących 😁 miłego dnia i udanych wizyt!

Przymierzam się do nocnego jedzenia,ale nie wiem kto/co mnie dobudzi?
Kładę się ok 21 i całkiem mnie od świata odcina🤔🤷
Mąż czasem kładzie się po 2 godz i ja o tym nie wiem 🤷

kurczę ja dzisiaj byłam na tych wszystkich badaniach mam tylko wyniki tokso i HCV (co prawda jestem już po tsh, glukozie i moczu) ale na HIV ponoć nawet dwa tygodnie :o sporo się na to czeka nawet nie wiedziałam, a grupa krwi do 4 dni. Także wolałabym tego 17.02 isc już ze wszystkim :-)
Tez dziś odebrałam wyniki ale miałam wszystkie od razu na drugi dzień razem z HIV. Wiem ze Ty badasz się glukometrem jaki miałaś cukier na czczo ? Ja mam 91 i myśle czy nie będę musiała tego sprawdzać

U mnie pogoda wiosenna. Wszystko w nocy się roztopiło, słoneczko nieśmiało przebija, a ja już wiosnę czuję 😃 i chce mi się warzyw i owoców. Truskawki z krzaczka... 😂

Dziewczyny, ja przed ciążą byłam bardzo rowerowa, codziennie nawet do biura rowerem jeździłam i to w obcasach 😛. Teraz jeździć nie mogę, więc z chęcią dołączę do spacerujących 😁 miłego dnia i udanych wizyt!
U mnie mglisto i pada ,śniegu też już nie ma.. Ale na słońce to nie ma szans 🤔

Przymierzam się do nocnego jedzenia,ale nie wiem kto/co mnie dobudzi?
Kładę się ok 21 i całkiem mnie od świata odcina🤔🤷
Mąż czasem kładzie się po 2 godz i ja o tym nie wiem 🤷
Budzik daje radę 😀 też tak się kładę, posiłek mam na szafce nocnej i heja przeżuwanie na śpiocha :)

reklama
Do góry