reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

W Poznaniu są dwie Stare Pączkarnie w ktorych byłam, nie wiem cyz więcej, ale jedną mam na Półwiejskiej i w tłusty czwartek, chocbym miala stac w ogromnej kolejce to dam radę, tamte pączki może do tanich nie należą, ale smakują jak niebo w gębie.
Oo tak, za pączkami nie przepadam ale tamte, jeszcze ciepłe 😍 to nigdy nie odmówię 😄

reklama
Witam. Rzadko się odzywam bo mega zmęczenie łapie i mdłości mam. Wyniki badań zrobiłam. Zaniepokoiły mnie wyniki z Toksoplazmozą od razu do ginekologa i dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych. Tam lekarz powiedział że raczej stare zachorowanie ale żeby powiedzieć na pewno skierował mnie na badanie awialności także z krwii. Wyniki w poniedziałek i wizyta. Bardzo się stresuje. Z usg wychodzi dziś 9 +2

Ale sie czuje okropnie 🙄
Od 16 mnie trafilo, jakas klucha na żołądku, wzdęcia, słabość...dramat 😖 leżałam jak nietomna, ani reka ruszyc.
Do tego odrzucilo mnie kompletnie od miesa, robilam dzis gulasz i myslalam, ze zalicze kibelek ☹
Leżę i pije miete, moze cos pomoze. Jutro o tej godzinie bede u doktorka, w koncu...ale obym sie tak nie czuła 😳
Musze zmienic diete, na bardziej warzywna,polecacie jakies fajne strony z lekkimi obiadami?

Hej dziewczyny trochę się nie odzywałam ale takie Kongo miałam ze to szok .

Dziś miałam wizytę . Zarodek widoczny , widziałam tez serducho jak bije 😍 nie słyszałam niestety bo pani dr powiedziała ze jej sprzęt dobry wzięli do naprawy i dali zastępczy przed poptopowy 🤣
Fasolek ma 3 mm i jesteśmy w 6 tyg ciąży 🙈
Za 2 tygodnie tj 18 luty mamy się wstawić na kolejne badania 🙈 z wynikami krwi 🙈 dalej bierzemy luteinę dowcipna 4 razy po 100 🙈
Dziś tez dostałam zaświadczenie do pracy jako ze mam grafiki 12 h pani dr powiedziała ze maja pode mnie je ułożyć 6 h - 8 h dziennie żeby więcej nie stać 💁‍♀️ Wiec rozmowę z szefem mam już za sobą 🙈
Teraz moje pytanie do was kochane , czy któraś z was bierze metformine w ciąży ? Mi kazała do niej wrócić znowu a ja się trochę boje różne opinie o tym słyszałam 🙈

Załączniki

• F2B0F431-D1CA-428C-88B4-B2EE1490586F.jpeg
    F2B0F431-D1CA-428C-88B4-B2EE1490586F.jpeg
    429,3 KB · Wyświetleń: 89
Jeny, cały dzień się trzymałam twardo, ale na wieczór niestety musiałam się przywitac z toaletą. :( Ale mąż mi przyniósł z piekarni jakąś pizzeke, nawet smaczna była. ;) Jakoś weszła po tych 🤮.

Dziś dziewczyna z mojego działu dostała wynik testu pozytywny.. I mówię tu o teście na covid. Od jutra na kwarantannie a przyzznam że drugi dzień czuje się or kopnie.. Myślałam że to ciąża..
Strasznie się boję :( że względu na to że kestem w ciąży o te dziecię a również o moje dzieci córke i syna.. :(
Armagedon :(((

Mnie ta ciąża rozwaliła totalnie, dlatego mnie tak tutaj mniej :( mdłości cały dzień, kręci się w głowie, czuje głód, mam w głowie, ile i co bym zjadła, a jeść nie mogę, bo moj żołądek podchodzi pod gardło :( i brzuch trochę :(
Ja mam kochana tak samo daje popalić 😆

reklama
Nie wiem czy tez tak macie ale jak jadę na miejscu pasażera z moim to dramat drogę cała modlę się żeby się nie pohaftować a jak tylko wysiadam z samochodu to lecę do toalety się z nią przywitać z radością 🙈
Za 2 tygodnie czeka mnie wyjazd 300 km od domu ja nie wiem jak ja tam dojadę 😂

Do góry