Zmotywowałaś mnie. Biorę zwolnienie, już ostatnio lekarz mi chciał wystawić, a ja głupia nie poszłam i teraz żałuje. Moje dziecko jest najważniejsze i nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało...Hej dziewczyny, mam nadzieję, że mnie nie zaleje fala hejtu, ale robię to w dobrej wierze.
Czemu dziewczyny źle znoszące ciążę, plamiace, stresujące się, martwiące brakiem objawów, a z drugiej strony zatrudnione na umowę o pracę na czas nieokreślony nie pójdą dla swojego świętego spokoju na chorobowe w sytuacji, kiedy lekarz widzi wskazanie żeby je wystawić? Czy nie boicie się wyrzutów sumienia jak coś złego się wydarzy, że to właśnie przez brak czasu żeby zadbać o siebie? Ostatnio mi koleżanka powiedziała, że medalu za chodzenie w ciąży do pracy nikt wam nie da. Pracowalyscie uczciwie latami, spora część waszej wypłaty poszła do ZUS, większość z nas leczy się i tak prywatnie. Rozważcie to proszę, dla waszego spokoju i zdrowia
Ps. I argument o tym, że jak się coś wydarzy złego z ciąża i zaraz trzeba wrócić do pracy to też nie argument. Żadna z was nie jest robotem a poronienie i poradzenie sobie z jego skutkami nie trwa dwa dni.
Życzę wam wszystkim miłego dnia i podkreślam jeszcze raz, nie chce zostać źle zrozumiana, ciąża to nie choroba, ale kodów na zwolnienie w ciąży jest całe mnóstwo i jak widzę z waszych wpisów wskazania są
reklama
No nie gadajcie... ostatnio już chciał mi wystawić. Pewnie ma umowę z NFZ. Ale teraz już sama nie wiemTeż tak myślałam
Fasolka2021
Fanka BB :)
Tez mam wizytę na piątek na 10rano już się doczekać nie mogęDzień dobry,
Chciałam do was dołączyć dopiero w piątek po drugiej wizycie, ale czytając Was postanowiłam zrobić to dziś
To moja 3 ciąża, mam 2,5 letnia córeczkę a pierwsza ciążę poroniłam w początkowych tygodniach.
Termin mam na 25.09, byłam na wizycie tydzień temu, był sam pęcherzyk. Następna mam w piatek, mam nadzieję że zobaczę już serduszko ❤
Dziewczyny a czy wam rano jest słabo? Bo ja jak wstaje to mam wrażenie że za chwilę odlecę
Pozdrawiam was cieplutko
E
Ewka34
Gość
Nie znam się na tym ale tak zawsze było że prywatnie nie mógł wystawić l4 ani skierowania do innego lekarza.. Bynajmniej u mnieNo nie gadajcie... ostatnio już chciał mi wystawić. Pewnie ma umowę z NFZ. Ale teraz już sama nie wiem
G
gość 202851
Gość
Jak lekarz sam chciał wystawić to widocznie widział to za zasadneZmotywowałaś mnie. Biorę zwolnienie, już ostatnio lekarz mi chciał wystawić, a ja głupia nie poszłam i teraz żałuje. Moje dziecko jest najważniejsze i nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało...
Trzymaj się i dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka
Promyczek91
Oczywiście że może prywatny lekarz wystawić zwolnienie. Jeśli ma umowę z nfz, ale chyba większość ma.No nie gadajcie... ostatnio już chciał mi wystawić. Pewnie ma umowę z NFZ. Ale teraz już sama nie wiem
Ja chodzę prywatnie i wystawia normalnie L4... Także nie ma obawy. Co do skierowań to faktycznie, nie wystawiają. A jak wystawiają to na badania za które i tak trzeba zapłacić. Więc skierowanie od lekarza prywatnego traktowane jest bardziej jako zalecenie niż skierowanie.Nie znam się na tym ale tak zawsze było że prywatnie nie mógł wystawić l4 ani skierowania do innego lekarza.. Bynajmniej u mnie
AgnesSweden
Zwolnienie może wystawićNie znam się na tym ale tak zawsze było że prywatnie nie mógł wystawić l4 ani skierowania do innego lekarza.. Bynajmniej u mnie
reklama
pasazerka12
Ja tez mam ból ale bardziej pępka , takie ciągniecie jakbyMnie od trzech dni pobolewa brzuch pod pępkiem, podejrzewam, ze ze stresu