reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Widzę ,że nie tylko ja źle spałam [emoji849]
Dzień się jakoś zbyt dobrze nie zapowiada. W południe jadę do szefowej z info o ciąży więc stresuje się bardzo
Mdłości mnie dopadły i nie mam siły zwlec się z wyrka...
Miłego dnia Wam życzę o trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty [emoji846]

Hej. U mnie noc ok, za to poranek z doopy. Trochę brzuch mnie boli i jak się podcieralam to są brązowe uprawy, albo plamienia. Więc już jestem zła i czarna wizja wkoło

Będzie dobrze, u mnie w Malezji tez mniej tych badań, a przynajmniej do 11 tygodnia i może to nie takie złe... człowiek mniej się stresuje. Bety w ogóle nie sprawdzałam i dzidzia jakoś się rozwija ;)
Ale u nas na nfz takze tak jest, przynajmniej bylo lata temu. Lekarz badaniem potwierdzal ciaze,kazal sie oszczedzac, a na usg kierowal kolo 12 tyg. I wg mnie to bylo calkiem ok.
Teraz kobiety same chodza prywatnie co 2 tyg najlepiej juz od 2 tyg ciazy 😅 ja to poniekad rozumiem, sama bym chetni podgladala dzidzie czesto, ale nie ma co popadac w paranoje.

Ja dziś średnio spałam o 1 siusiu później nie wygodnie,na lewym boku mnie ciągnie brzuch i biodra bolą, na prawym to samo prócz bólu bioder. Na plecach ok a po chwili krzyż boli.. na brzuchu nie ok.. Zwariować mozna 🙄 dodatkowo sobie ała zrobiłam w czoło bo gdy śpię mam mimowolne ruchy i mocno się drapnelam bo akurat miałam rękę na czole.. 🙄
Powodzenia wizytujacym ❤

Ale u nas na nfz takze tak jest, przynajmniej bylo lata temu. Lekarz badaniem potwierdzal ciaze,kazal sie oszczedzac, a na usg kierowal kolo 12 tyg. I wg mnie to bylo calkiem ok.
Teraz kobiety same chodza prywatnie co 2 tyg najlepiej juz od 2 tyg ciazy 😅 ja to poniekad rozumiem, sama bym chetni podgladala dzidzie czesto, ale nie ma co popadac w paranoje.
Ja mam wizyty co dwa tyg na NFZ z usg :) tak też było dwa lata wcześniej gdy bylam 😊🙃

U mnie dziś pobudka o 4, córka postanowiła wcześniej wstać, a zaraz praca[emoji85] ogólnie czuję się dobrze, czasem lekkie pobolewanie podbrzusza, jeszcze tydzień do pierwszej wizyty, więc coraz bardziej się denerwuje[emoji85]

reklama
Zgadzam się. Sama poszłam za wcześnie na nfz bo to pierwsza ciąża i nie wiedzialam kiedy się idzie. Pierwsza wizyta sprawdzanie tylko reka czy macica się powiększyła, druga tak samo, na trzecią zapisał mnie tez w tym samym miejscu wiec nadal bez usg bo nie ma w tym miejscu nawet sprzętu. Jak chce robic usg to kieruje na inny adres. A 3 wizyta to będzie u mnie 9 tydzień. No ale przechodzę prywatnie, bo nie ukrywam że chciałbym wiedzieć czy serduszko juz bije. Dzisiaj 7 tydzień sie zaczyna. Wizyte mam za 10 dni prywatnie :)

Do góry