reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A, przepraszam ze pytam, bo jest nas tu sporo i jeszcze nie ogarniam, miałaś jakieś problemy z zajściem albo utrzymaniem ciąży? Bo standardowo robi się dużo różnych badań, między innymi całe spektrum mutacji związanych z trombofilią. Samo MTHRF jest trochę wyrwane z kontekstu...
Staraliśmy się bezskutecznie pół roku. Na pierwszej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi, który zalecił wykonanie mi tego właśnie badania. Miałam zalecenie sprawdzenia wariantu C677T i A1298C. Nie miałam problemów z trombofilią (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). I to jest moje pierwsze podejście do ciąży w sensie nie było poronienia.

reklama
Mi poleciła brać prenatal uno jako kompleks witamin, dzisiaj na opakowaniu czytałam ze ma tez formę zmetylowaną w składzie więc może jak najszybciej zacznij łykać :)
Popieram, jeżeli martwisz się mutacja to możesz brać Prenatal Uno mi go kazał brać genetyk, na pewno nie zaszkodzi :)

Hej dziewczyny :). W 06.01 zrobiłam bete i wynik 11.8- jutro idę powtórzyć. Staraliśmy się kilka miesięcy a ja co miesiąc wypalałam wzrokiem tę drugą kreskę na teście.. To moja druga ciąża. Moja pierwsza córka za 3 dni kończy 7 lat ale z nowinami czekamy aż okaże się, że jest wszystko dobrze. Aktualnie 3.6 tydzień także początki :). Z objawów- ból brzucha jak na okres, ból piersi i ciągle jestem bardzo zmęczona. Termin z apki 18.09 :)

Tak mnie zestresowalo to plamienie, że w pewnym momencie byłam zapisana do 4 różnych lekarzy na tą wizytę w okolicach 7/8 tyg ale dziś się opamietalam i w końcu wybrałam jednego lekarza, mam nadzieję, że wybór będzie trafiony :) czy jest może, któraś z Was ze Świętokrzyskiego? :)

Hej dziewczyny :). W 06.01 zrobiłam bete i wynik 11.8- jutro idę powtórzyć. Staraliśmy się kilka miesięcy a ja co miesiąc wypalałam wzrokiem tę drugą kreskę na teście.. To moja druga ciąża. Moja pierwsza córka za 3 dni kończy 7 lat ale z nowinami czekamy aż okaże się, że jest wszystko dobrze. Aktualnie 3.6 tydzień także początki :). Z objawów- ból brzucha jak na okres, ból piersi i ciągle jestem bardzo zmęczona. Termin z apki 18.09 :)
Hej Gratulacje :)!

reklama
Do góry