reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja też praktycznie nie mam objawów (5+3). Tylko piersi trochę wrażliwe i rano jak się budzę to jest mi lekko niedobrze. Czasami jakieś ciągnięcia w ppdbrzuszu. Wizyta dopiero w piątek. Nie wiem jak dotrwam🙄

Trochę nas pocieszasz bo martwi mnie mój brak objawów (5+3).

@nowafalaa, @40tygodni ja też podobnie - dzisiaj 5+3 a w piątek pierwsza wizyta🙂
Witaj w klubie 😁 Czyli nie mamy większych objawów, aż się boję co będzie za parę dni żeby sobie nie wykrakac 🤣

reklama
Ja będę miała wizyty co 4 tygodnie, a później, chyba od 6mca co dwa. Teraz wyjątkowo mam po dwóch tygodniach, w sumie nie wiem czemu🤔 i to jest taki idealny czas, żeby nie popadać w paranoję😅 A co do dziewczyn bez większych objawów to dobrze was rozumiem. W pierwszej ciąży wręcz zazdrościłam innym mdłości ( głupia ja🙈) bo przynajmniej czuły, że są w ciąży, a ja wiecznie w stresie bo nic mi nie dolegało😅 Teraz dla odmiany od skończonego 6tc mam mdłości od rana do wieczora, trudno mi coś zjeść, jak się robię głodna to jest jeszcze gorzej, ciężko zakupy spożywcze robić, gotować obiady a czasem nawet zajrzeć do lodówki 🙄 Dlatego cieszcie się i doceniajcie, że ten czas jest dla Was łaskawy i wcale to nie oznacza, że ciąża rozwija się nieprawidłowo. Nie ma tu reguły, a może jeszcze wszystko przed Wami i doczekacie takich "uroków", czego nie życzę oczywiście 😊

Ja teraz też nie mam żadnych objawów, w pierwszej ciąży to samo. Jak dla mnie nic tylko się z tego cieszyć;)
Ja dopiero 5+2 ale martwię się ze brak dolegliwości [emoji51][emoji848]też nie czuję w ciągu dnia że jestem w ciąży [emoji28]czasem pobolewa mnie popołudniem czy wieczorami brzuch i czuję ciągnięcia plus ból piersi i tyle [emoji106]może jeszcze za wcześnie na mdlosci [emoji28]

Ciąża bliźniacza to nie przelewki pod względem samej ciąży, a po rozwiązaniu to już w ogóle ogrom pracy 😅 ja jestem ciekawa, co się okaże w piątek. Jak wyjdą dwa bąble to ekspresowo wracam do Polski, po pomoc mamy i teściowej, bo sama z mężem zagranica nie wiem jakbym dała radę 🤣🤣
Gdzie mieszkasz? Ja też za granicą UK z mężem no i w sumie jest jego siostra ale nie lubię kogoś prosić o pomoc, nie wiem tak mam 😅dwójka to już bieganina żeby każdego zadowolic 😊

Ja będę miała wizyty co 4 tygodnie, a później, chyba od 6mca co dwa. Teraz wyjątkowo mam po dwóch tygodniach, w sumie nie wiem czemu🤔 i to jest taki idealny czas, żeby nie popadać w paranoję😅 A co do dziewczyn bez większych objawów to dobrze was rozumiem. W pierwszej ciąży wręcz zazdrościłam innym mdłości ( głupia ja🙈) bo przynajmniej czuły, że są w ciąży, a ja wiecznie w stresie bo nic mi nie dolegało😅 Teraz dla odmiany od skończonego 6tc mam mdłości od rana do wieczora, trudno mi coś zjeść, jak się robię głodna to jest jeszcze gorzej, ciężko zakupy spożywcze robić, gotować obiady a czasem nawet zajrzeć do lodówki 🙄 Dlatego cieszcie się i doceniajcie, że ten czas jest dla Was łaskawy i wcale to nie oznacza, że ciąża rozwija się nieprawidłowo. Nie ma tu reguły, a może jeszcze wszystko przed Wami i doczekacie takich "uroków", czego nie życzę oczywiście 😊
Dzięki, uspokoiłaś mnie trochę 👍🤗

Ja tez mam za 4. A prenatalne tez bede .iec ale moja gin mi robic termin będzie i poda na kolejnej wizycieDo mnie na priv [emoji6]Moj sun wazy 10kg i go?musze codziennie dzwigac. Mieszkamy w domu ale na poddaszu wiec codziennie na dwor do wozka musze go dzwigac i czasem robie zakupy to nosze po 2 siaty. Nie mam wyboru niestety bo partner pracuje od rana do nocy i nie moze pomoc. Jedynie jak ma wolne to pojedzie kupic napoje i kilka rzeczy co nam brakuje ale to zazeyczaj raz w miesiacu.
No tak ja dźwigam w pracy też sporo i to codziennie ale ci innego coś dźwignąć normalnie a co innego zerwać się z tą siatą tak niespodziewanie,żeby ją do wózka włożyć to ręce ponad głowę
No ja np nie myślę żeby to było zdrowe

reklama
Do góry