reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny w końcu mogę przenieść się tutaj po tylu staraniach 😇 pierwsza wizyta za mną serducho pięknie bije jutro krzywa cukrowa. Termin na 5 września. Samopoczucie fizyczne to tragedia mogłabym ciagle spać, pobolewanie brzucha następna kontrola początkiem lutego wariuje czy wszystko dobrze 🤦🏽‍♀️ Trzymam za wszystkie kciuki i gratuluje ! 🥰
Super gratuluję ♥️♥️♥️♥️ ja czekam na to moje serducho jeszcze i doczekac się nie mogę. Jeżeli chodzi o samopoczucie tak samo ciągnie brzuch ból kręgosłupa no i zmęczenie chodzę spać o 21 jak nigdy. Który masz tydzień?

reklama
Wracam od lekarza na nfz wizyta trwała 5 minut, dostałam skierowanie na USG. Dr kazała się zastanowić czy będę do niej chodzić bo w przeciwnym razie nie da skierowania na badania😓 nie mówiłam że byłam już prywatnie 😒 po poronieniu należy mi się za darmo badanie prenatalne i teraz do poniedziałku muszę zdecydować;/

Wracam od lekarza na nfz wizyta trwała 5 minut, dostałam skierowanie na USG. Dr kazała się zastanowić czy będę do niej chodzić bo w przeciwnym razie nie da skierowania na badania😓 nie mówiłam że byłam już prywatnie 😒 po poronieniu należy mi się za darmo badanie prenatalne i teraz do poniedziałku muszę zdecydować;/
A to Prenatalne bezpłatnie należy się tylko w nfz czy też w prywatnych gabinetach?

Dziewczyny a tak z innej beczki spytam. Mam 9 miesięcznego szraba który siedziec już się znudził wstaje ale nie chodzi, często domaga się rąk i przeszedł mi przez głowę pomysł na chodzik ale więcej słyszę przeciw niż za. Czy ktoś pozwalal i nie ma wad w chodzeniu później? Nie dam rady go ciągle nosic ale też nie chce zrobić mu krzywdy. Macie jakiś pomysł?

@KociaraKlara to co się stało, jest magiczne! Bardzo się cieszę ❤️

@Ewka34 @sky_84 powodzenia na wizycie :) czekam na dobre wieści!

@Agnieszka19m też mam kropki po zastrzykach i jak na nie patrzę, to wydaje mi się, że wcale nie mają zamiaru znikać.

Dzień dobry wszystkim nowym i "starym" mamom :) ja się dziś witam z bardzo nieprzyjemnym bólem brzucha :( dobrze, że dziś piątek...

Dziewczyny a tak z innej beczki spytam. Mam 9 miesięcznego szraba który siedziec już się znudził wstaje ale nie chodzi, często domaga się rąk i przeszedł mi przez głowę pomysł na chodzik ale więcej słyszę przeciw niż za. Czy ktoś pozwalal i nie ma wad w chodzeniu później? Nie dam rady go ciągle nosic ale też nie chce zrobić mu krzywdy. Macie jakiś pomysł?
Nie kupuj chodzika...mata na podlodze i niech sobie trenuje, mysle, ze za chwile zacznie chodzic, ale czy bedzie latwiej? Moja 2 latka tez czesto chce na raczki, wtedy siadam i biore ja na kolanka...

Witam wszystkie dziewczyny :) tym nowym, którym sie udalo gratuluję 😊😊 Ja czekam na teleporadę w przychodni swojej, bo zaraz płuca wypluje, mam taki kaszel, że już nie mogę :( zaczyna mnie boleć w klatce. Boje sie o Maleństwo :(

Jak tam się dziś czujecie mamusie? Ja dziś wg jeden apki 4+5, wg drugiej 5+3 i od początku bolą mnie piersi i wszystko mnie mega wzrusza. Potrafię się rozpłakać na widok pomarańczy 🤣 a wizyta dopiero za tydzień. Już bym tak chciała już.

reklama
Dzień dobry. Czy Wam też po zastrzykach wychodzą siniaki i takie małe krwiaczki jakby? O siniakach woedzialam ale w miejscu zastrzyku wychodzą też takie bordowe małe plamki. Mam.nadzieje że to w.miare szybko schodzi bo jak cały brzuch taki będę mieć to masakra[emoji2356] ale mężowi rano mówię dobra niech sobie będą byle pomogły te zastrzyki
Mi wychodzą raz małe krwiaczki, raz siniaki fioletowe czy żółte , ale szybko znikają 😁

Do góry