reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej dziewczyny.
Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt [emoji8]oby jak najwięcej dobrych wiadomości [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
Witam też nowe koleżanki [emoji846]super, że jest nas coraz więcej [emoji846]

Mało się odzywam bo miałam wczoraj bardzo stresujący dzień [emoji45]Najpierw wizyta u dentysty, a później problemy z synem. Dodał wysokiej gorączki cholera wie skąd . Przez długi czas nie mogłam jej niczym zbic więc już mi wyobraźnia zaczelea działać... Mieliśmy z nim jechać na ip ale temp zaczęła się obniżać. Muszę iść z nim do jakiegoś pediatry prywatnie bo u nas państwowy lekarz oferuje tylko teleporady... paranoja [emoji853]
Z tego wszystkiego zaczął mnie pobolewac brzuch [emoji45]

Ostatnia edycja:
reklama
To chyba podobne podejście ma mój gin w Polsce [emoji849] jak ma wylecieć to wyleci,jak sie uchowa to będzie silny [emoji849] natura..
Widzisz, czyli jeszcze nie wszystko stracone. Życie jest nieprzewidywalne [emoji846] Najgorsze tylko to czekanie...
Trzymam kciuki abyś usłyszała w piątek dobre wiadomości [emoji846]

Jeszcze chciałam Was zapytać o jedno - czy któraś z Was nie ma boleści piersi? Nie bolą mnie, czasami coś tam zakłuje, ale bez szału. Zdarza się? Czy to złe? [emoji28]
Ja nie mam. W poprzedniej ciąży było to samo [emoji846]Są tylko dużo większe niż zwykłe

Dzień dobry, dzień dobry, nowy dzień przed nami :) mam nadzieję, że u Was będzie dobry, u mnie osobiście się nie zapowiada :/
Fajnie, że jest nas coraz więcej, ale powiedzcie proszę... Czy tylko ja mam problem z ogarnianiem, co która z Was pisze? :D w sensie nie pamiętam kilka stron wcześniej, który np macie tydzień ciąży, przepraszam Was za to :( :p w pracy podczytuje, ale wiecie jak to jest :)
Co do krzywych, u mnie też jest karteczka w labo, że na krzywa, kobiety w ciąży i dzieci do 1. roku życia poza kolejka.
Co do piersi, to mam ma sa krę ;p nie dość, że urosły strasznie (kupowalam staniki przed tym jak się dowiedziałam o ciąży i jeden poszedł już do siostry :( ), to jak ściągam stanik, to szaleje, takie czułe sutki i w ogóle ;(

A ja Was pozdrawiam z Azji! Podejście tutaj do ciąży jest podobne jak w Anglii czy Australii - matka natura ma wszystko obronić, jeżeli jest dobrze, a jak nie to trudno. Jak miałam robione usg, to nie dość, ze lekarz był oschły, to stwierdził, ze za dwa tygodnie zobaczy jak się wszystko rozwija i teraz nie ma sensu dyskutować za bardzo o ciąży, co mnie trochę zaskoczyło, bo jednak za coś płace za wizytę :/ jak chciałam sprawdzić betę, to powiedział, ze to bez sensu, bo na usg widzi wczesny zarodek (jeszcze bez serduszka).

dziewczyny jak u Was z objawami? Ja mam taka sinusoidę - raz jestem turbo senna, mam mdłości, bóle brzucha, a teraz np nic i człowiek się zastanawia - czy aby na pewno jest w ciąży 😂
Azja jest specyficzna. Ja prowadzilam wczesną ciążę w Dubaju. I tez taka znieczulica, bardzo formalnie byle skasowac za wizyte.

Ja dzis wstalam i na dzień dobry wymiotowalam z krwią. Niewiem dlaczego, mam nudnosci to fakt ale absolutnie nie ciągnie mnie, az tak żeby krwia. Ehhh ciężkie te poczatki dla mnie😞. Chce juz z 10tc.

Mnie piersi jako takie nie bolą, może na poczatku byly bardziej drażliwe i to w sumie tyle. U mnie tez niema szalu, miseczka B jedynie 😆

reklama
Ja dziś wstałam i zobaczyłam na papierze odbrobinę jasnobrązowego śluzu 😔oczywiście jestem już cała w stresie a wizyta dopiero jutro ...

Do góry