reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny to i ja się w końcu przywitam, bo czytam od jsjiehos czasu, ale nie odzywałam się bo nie byłam pewna jak będzie. Byłam na lipcowkach, bo po prawie 2 latach starań w końcu pyklo i w listopadzie pokazały się dwie kreski, ale 24 listopada miałam łyżeczkowanie, pęcherzyk nie rósł. Nawet z mężem nie przyszło nam do głowy że istnieje możliwość zajścia od razu w ciążę po łyżeczkowaniu, tym bardziej że czekałam na okres bo gin na trzy miesiące przepisał mi tabletki anty. Jakie było nasze zdziwienie gdy ten okres nie nadchodził a 28 grudnia tak ooooo zrobiłam test i pokazały się dwie piękne krechy 😁 bardzo się boję tym bardziej że przez ostatnie dwa tygodnie zdarzało mi się,, brudzić " wkładkę brązowa krwią 🤨 dzusuaj byłam na wizycie jest serduszko, okruszek ma już prawie 1 cm 🥰🥰🥰 Trzymam strasznie bardzo mocno kciuki za nas wszystkie, będzie dobrze, inaczej nie może być 😁 A o mnie, dolnośląskie, 35 lat w czerwcu 36 🤨 i jeden 12 latek na pokładzie 😁
Witaj. Wygląda na to, że tym razem bedzie wszytko dobrze. Spokojnej ciąży.
Witamy i gratulujemy! 🥰

Mnie hormony zabiją. Mąż jedzie jutro do Łomży do dziadków powiedzieć o maluchu, ja mam wizytę na 11 i jakoś nie mam ochoty siedzieć 3h w aucie, no i oczywiście musiałam się na niego obrazić przez to bo... NIE POLUBIŁ MI ZDJĘCIA NA FB I POWIEDZIAŁ, ŻE JEST BRZYDKIE! Nakrzyczałam na niego, że se jedzie do domu i zamiast iść na spacer i zrobić ładne to mnie zostawia... Powiedział mi bym spadała na drzewo. No i ja oczywiście co? Zaczęłam ryczeć.. 😂😂😂
On biedny się przestraszył i od razu podleciał co się dzieje 😂
Strzelcie mi kulkę w głowę, proszę 😅
😂🤣 biedny mąż, no ale cóż, z hormonami ciężarnej nie wygrasz, lepiej niech się przyzwyczai.

reklama
Nikt z Niemczech nie jest? [emoji19]jak zwykle samotna [emoji23]
Ja dzisiaj pizze robilam sama zjadlam 2 kawalki i pelna jestem.
Co do diety to ja mialam ostatnio po ciazy pierwszy raz 6 tyg i schudlam 4 kg. Wystarczy ze slodycze odstawie i wiecej sie poruszam. Tak juz mam chociaz teraz po 1 ciazy troche metabolizm zwolnił oby teraz tez tak nie bylo[emoji27].
Jestem ciakawa ile przytyjemy w ciazy. Ja 17kg w ostatniej przytylam a po zostalo mi 5kg. Wiec praktycznie zta sama waga startuje. Ale w tej ciazy sobie obiecalam ze zero podjadania w nocy i mniej cukru .
Dolna Saksonia melduje się :)

Dziewczyny wy tak sobie podjadacie, herbatki pijecie, soki, słodycze, mięsko i wszystko, a mnie własna ślina do wymiotów sprowadza :(. Jedzenie fe, picie fe, cały dzień leżę i cierpię. Aż wam zazdroszczę tego jedzenia :)

Dziewczyny wy tak sobie podjadacie, herbatki pijecie, soki, słodycze, mięsko i wszystko, a mnie własna ślina do wymiotów sprowadza :(. Jedzenie fe, picie fe, cały dzień leżę i cierpię. Aż wam zazdroszczę tego jedzenia :)
Przejdzie szybciej niż myślisz :-)

Idę w końcu spać. Pies wyprowadzony, ja umyta, mąż w pracy- to tylko spanie mi pozostało [emoji23]

U mnie jakas bezsenność. Tak duzo naskrobane, że siedze od 15 min i czytam. Witam nowe koleżanki i gratuluję wspaniałych wieści ❤❤. U nas na drzwiach laboratorium napisane, że ciężarne bez kolejki a o krzywą to pytaja odrazu kto i ida bezpośrednio pierwsze. Ja jestem z Wieliczki 😊

Witamy i gratulujemy! 🥰

Mnie hormony zabiją. Mąż jedzie jutro do Łomży do dziadków powiedzieć o maluchu, ja mam wizytę na 11 i jakoś nie mam ochoty siedzieć 3h w aucie, no i oczywiście musiałam się na niego obrazić przez to bo... NIE POLUBIŁ MI ZDJĘCIA NA FB I POWIEDZIAŁ, ŻE JEST BRZYDKIE! Nakrzyczałam na niego, że se jedzie do domu i zamiast iść na spacer i zrobić ładne to mnie zostawia... Powiedział mi bym spadała na drzewo. No i ja oczywiście co? Zaczęłam ryczeć.. 😂😂😂
On biedny się przestraszył i od razu podleciał co się dzieje 😂
Strzelcie mi kulkę w głowę, proszę 😅
Hahahaha słuchaj facetow trzeba czasem tak wziąć pod włos żeby nam na głowę nie weszli😃😃😃😃😃😃

A ja Was pozdrawiam z Azji! Podejście tutaj do ciąży jest podobne jak w Anglii czy Australii - matka natura ma wszystko obronić, jeżeli jest dobrze, a jak nie to trudno. Jak miałam robione usg, to nie dość, ze lekarz był oschły, to stwierdził, ze za dwa tygodnie zobaczy jak się wszystko rozwija i teraz nie ma sensu dyskutować za bardzo o ciąży, co mnie trochę zaskoczyło, bo jednak za coś płace za wizytę :/ jak chciałam sprawdzić betę, to powiedział, ze to bez sensu, bo na usg widzi wczesny zarodek (jeszcze bez serduszka).

dziewczyny jak u Was z objawami? Ja mam taka sinusoidę - raz jestem turbo senna, mam mdłości, bóle brzucha, a teraz np nic i człowiek się zastanawia - czy aby na pewno jest w ciąży 😂

Jeszcze chciałam Was zapytać o jedno - czy któraś z Was nie ma boleści piersi? Nie bolą mnie, czasami coś tam zakłuje, ale bez szału. Zdarza się? Czy to złe? 😅

No ja np nie pamiętam żeby mnie w którejś ciąży bolały,pewnie trochę,a teraz pierwszy raz doświadczam prawdziwych boli piersi stanik mi przeszkadza bez stanika jeszcze gorzej
Jestem w czwartej ciazy- trzy córy w domu- i ta ciąża jest całkowicie inna niż tamte dobra idę bo muszę auto odkopać w nocy takich zasp narobił wiatr że nie wiem jak wyjadę do pracy

reklama
A ja Was pozdrawiam z Azji! Podejście tutaj do ciąży jest podobne jak w Anglii czy Australii - matka natura ma wszystko obronić, jeżeli jest dobrze, a jak nie to trudno. Jak miałam robione usg, to nie dość, ze lekarz był oschły, to stwierdził, ze za dwa tygodnie zobaczy jak się wszystko rozwija i teraz nie ma sensu dyskutować za bardzo o ciąży, co mnie trochę zaskoczyło, bo jednak za coś płace za wizytę :/ jak chciałam sprawdzić betę, to powiedział, ze to bez sensu, bo na usg widzi wczesny zarodek (jeszcze bez serduszka).

dziewczyny jak u Was z objawami? Ja mam taka sinusoidę - raz jestem turbo senna, mam mdłości, bóle brzucha, a teraz np nic i człowiek się zastanawia - czy aby na pewno jest w ciąży 😂
To chyba podobne podejście ma mój gin w Polsce 🙄 jak ma wylecieć to wyleci,jak sie uchowa to będzie silny 🙄 natura..

Do góry