reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny jak to jest z tym kwasem foliowym w ciąży. Wizyta dopiero za 3 tygodnie, ja jestem zielona nie wiem jakie jest dawkowanie, czy sam kwas foliowy wystarczy, czy poczekać do konsultacji z lekarzem... 🤦‍♀️
nie ma na co czekać, musisz zacząć go przyjmować jak najszybciej, bo on jest mega waży na samym początku ciąży. Zalecane jest przyjmowanie go nawet zanim się zajdzie w ciążę. A jeśli zaszłaś nie biorąc przed to powinnaś jak najszybciej zacząć go przyjmować. Dawka którą lekarze proponują to 400 mcg. Z tym że przykładowo u mnie wyszło, że nie przyswajam tego kwasu więc muszę brać jego wariant metylowany. Najlepiej pognaj do apteki i kup coś co zawiera obie wersje. Ja przykładowo brałam od połowy grudnia Pregnę Start, ale w aptece na pewno coś pomogą dobrać. :)

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym kwasem foliowym w ciąży. Wizyta dopiero za 3 tygodnie, ja jestem zielona nie wiem jakie jest dawkowanie, czy sam kwas foliowy wystarczy, czy poczekać do konsultacji z lekarzem... [emoji2356]

Wkleję jeszcze raz, wszystko dokładnie wyjaśnione ;)

Dziewczyny jak to jest z tym kwasem foliowym w ciąży. Wizyta dopiero za 3 tygodnie, ja jestem zielona nie wiem jakie jest dawkowanie, czy sam kwas foliowy wystarczy, czy poczekać do konsultacji z lekarzem... [emoji2356]
Kwas foliowy jest bardzo ważny. Wiele kobiet na problem z jego przyswajaniem dlatego podobno lepiej przyjmować preparat, które ma metylowany czyli łatwiej przyswajalny kwas foliowy[emoji846]

Czyli tak jak myślałam. Ten tydzień bedzie bogaty w wizyty. Z tego co widziałam w tym tygodniu zostały jeszcze:
18.01 @anka1988 (7+6)
19.01 @Mandarynka33 (7+3), @jjm86 (7+2), @Izz96 (7+2), @Niecierpliwa233 (7+4)
20.01 @patrvcja (7+6), @helloitsmeanna (6+4),
21.01 @MamaIgi92 (6+4), ja (7+0),@Asial121 (5+2), @madzietka (6+0), @claudia9696 (7+5)
22.01 @sky_84 (7+6)
Trzymam kciuki za same dobre wieści dla nas wszystkich.
No i czekan na wieści od @anka1988.
22.01 jeszcze ja mam wizytę :)
Będzie to 8+1 :)

Gratulacje dla wszystkich które były dzisiaj na wizycie :) pozytywne wiadomości to tego nam tutaj trzeba :)
w tym tygodniu faktycznie zatrzęsienie od spotkań z lekarzami :) oby wszystkie przynosiły pozytywne wieści :)
Mam ogromna nadzieje ze wszystkie które tu jesteśmy zostaną tu do 9 miesiąca i skończy się to dla nas pozytywnie 😁

reklama
Do góry