Mimimka89
Fanka BB :)
ja bym odrazu zaczęła brać kwas foliowy nie ma co czekać bo on jest ważny w podziale komorek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja bym odrazu zaczęła brać kwas foliowy nie ma co czekać bo on jest ważny w podziale komorek
Ale u mnie to już druga wizyta
Laseczki, jestem już po wizycie, najważniejsze - serduszko bije
Dokładnie który to tydzień nie określił, ale dla mnie ważne że jest to serducho i wszystko w porządku
Pewnie czym więcej mamusi tym lepiejHej dziewczyny
Czytam Was na bieżąco od pierwszego posta, ale do tej pory się nie ujawniłam
Ostatnia miesiączka 23.11, miałam już dwie wizyty, bo ciążę bede prowadzić prywatnie i w luxmedzie. Pierwsza wizyta 07.01, widziałam zarodek i serduszko Druga wizyta dzisiaj i nadal wszystko ok
Wg aplikacji 8+0, wg dzisiejszego usg 7+6. Pani doktor wyznaczyła termin na 30.08., ale mam nadzieję że mnie przyjmiecie bo już się przyzwyczaiłam
Poproś w aptece kwas foliowy i bierz raz dziennie. Dokup tez magne B6 i bierz rano i wieczoremA jaki jest najlepszy i jakie jest dawkowanie?
A jaki jest najlepszy? I jak z dawkowaniem?ja bym odrazu zaczęła brać kwas foliowy nie ma co czekać bo on jest ważny w podziale komorek
Trzeba brać. Jeśli nie zgłębiałaś tego tematu (niestety wiele kobiet ma problem z przyswajaniem kwasu foliowego) to wybierz jeden z preparatów przeznaczonych dla kobiet w ciąży (np. Prenatal uno lub inne) i dawkuj zgodnie z ulotką.Dziewczyny jak to jest z tym kwasem foliowym w ciąży. Wizyta dopiero za 3 tygodnie, ja jestem zielona nie wiem jakie jest dawkowanie, czy sam kwas foliowy wystarczy, czy poczekać do konsultacji z lekarzem...
Dziewczyny jak to jest z tym kwasem foliowym w ciąży. Wizyta dopiero za 3 tygodnie, ja jestem zielona nie wiem jakie jest dawkowanie, czy sam kwas foliowy wystarczy, czy poczekać do konsultacji z lekarzem...
A jaki jest najlepszy i jakie jest dawkowanie?
A jakie jest dawkowanie?Tak naprawdę kwas foliowy powinno się suplementować jeszcze przed ciążą. Kwas wspomaga proces rozwijania się narządów u dziecka i bierze udział w podziale komórek . Jeśli jesteś przed wizytą u lekarza a czujesz się nie pewnie, zasięgnij rady w aptece, farmaceuta powinien ci dobrze opisać co i jak i polecić ja osobiście biorę folian naturell