reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny czy Was też dopadają biegunki ? Wypiłam dziś wodę z kiszonych ogórków i się zastanawiam czy to nie od tego 🙈
Ja mam od wczoraj i tak się zastanawiam od czego (może od zwiększenia dawki heparyny), a może to normalne... No i brzuch mnie boli.
Aaaa, i jeszcze wczoraj wypiłam kawę z prawdziwym mlekiem, a od sierpnia jestem na diecie bezmlecznej (może mój organizm się odzwyczaił).

reklama
Dziewczyny kiedy robiłyście 1 usg? 😊
U mnie z powodu lekkiego krwawienia byłam w 5+5 ale gdyby nie ta awaryjna akcja to planowałam pierwszą wizytę na 7+6. Mój lekarz tak zalecił, żeby nie umawiać się wcześniej niż w 7 tygodniu i w sumie tutaj dziewczyny bardziej doświadczone chyba to samo potwierdzają :)
Jeśli nic niepokojącego się u Ciebie nie dzieje to celuj najwcześniej w 6-7 tygodniu. Wtedy już widać więcej i można być bardziej spokojnym. Chociaż wiem, że to długie czekanie trochę dobija :)
No i gratulacje kreseczek witamy w ekipie :)

U mnie z powodu lekkiego krwawienia byłam w 5+5 ale gdyby nie ta awaryjna akcja to planowałam pierwszą wizytę na 7+6. Mój lekarz tak zalecił, żeby nie umawiać się wcześniej niż w 7 tygodniu i w sumie tutaj dziewczyny bardziej doświadczone chyba to samo potwierdzają :)
Jeśli nic niepokojącego się u Ciebie nie dzieje to celuj najwcześniej w 6-7 tygodniu. Wtedy już widać więcej i można być bardziej spokojnym. Chociaż wiem, że to długie czekanie trochę dobija :)
No i gratulacje kreseczek witamy w ekipie :)
Dziękuję 😊 jutro będę się umawiać i tak się zastanawiam kiedy najlepiej jest się umówić. To moja pierwsza ciąża, i mam milion pytań w głowie co i jak? 🤦‍♀️

Dziękuję 😊 jutro będę się umawiać i tak się zastanawiam kiedy najlepiej jest się umówić. To moja pierwsza ciąża, i mam milion pytań w głowie co i jak? 🤦‍♀️
Rozumiem Cię doskonale, ja też w pierwszej ciąży i mam to samo :) ale dziewczyny tutaj te bardziej doświadczone są bardzo pomocne :)

Właśnie warto się dowiadywać 😊 a u u Ciebie który tydzień? Jak się czujesz?
Ja dzisiaj 6+3 lub 6+4 zależy na którą aplikację patrze. Czuję się w kratkę, tzn. już miewam mdłości ale nie jakieś mega ciężkie, senność i osłabienie, zawroty głowy. Ale ogólnie chyba przechodzę ten początek ciąży w miarę łagodnie :)

reklama
Dziękuję [emoji4] jutro będę się umawiać i tak się zastanawiam kiedy najlepiej jest się umówić. To moja pierwsza ciąża, i mam milion pytań w głowie co i jak? [emoji2356]

Ja byłam w 5+6 mniej więcej, było widać pęcherzyk w macicy i zarodek, ale nie udało się złapać serduszka. Z jednej strony trochę za wcześnie i teraz jest lekki stres czy to serduszko będzie, z drugiej wykluczyła ciąże pozamaciczna i ciąże bezzarodkowa. Pewnie gdybym poszła tydzień później już wszystko byłoby widać.

Do góry