reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A jak wasze maluszki budzą się w nocy ? Mój non stop srednio 4 razy raz mu dałam mleko modyfikowane myślałam że dużej pospi ale budził się o tych samych porach

reklama
Mój się budzi tak samo od początku. Zasypia między 20 a 21, budzi się około 23, potem po 1, po 3-4 i po 6 albo już wstaje, albo śpi do 8. Różnie. Do 3 mż spał w łóżeczku, ale teraz po 1:00 biorę go do siebie, bo nie mam siły wysiedzieć karmienia, a w łóżku na leżąco karmić najłatwiej, dlatego też te noce znośne są mimo tyłu pobudek.

Ja karmię na leżąco, to mi się bardzo rzadko zdarza odłożyć spowrotem do łóżeczka po karmieniu 😅 jak śpi całą noc, to w swoim łóżeczku. Ale jak się obudzi, to już z nami do rana. I to od początku tak.
Moja córa cały czas "tata" 😕 Już z 2 miesiące. Dochodzi "dada", czasem jakieś "nannn", ale do "mama" dużo brakuje.
Ale na swoje imię reaguje 🥰 i na "dziewczynka" 🤦‍♀️

Ostatnia edycja:
A w ciągu dnia jak Wam śpią? Krótkie drzemki czy dłuższe? Ile razy?
Mój na pierwszą drzemkę idzie spać o 10 i śpi pół godziny. Potem około 13 w wózku na spacerze śpi i tu różnie raz 40 min raz 1,5h. Potem jeszcze około 17 i tu najczęściej śpi do 18:30-19. A potem normalnie między 20 a 21 idzie spać na noc. Próbowałam ukrócić mu do dwóch drzemek i kłaść go około 12 i około 16, ale jest nie do życia, jak nie moje dziecko. Więc zostawiam na razie tak jak chce, może z czasem jak urośnie sam się przestawi.

Mój maluszek ma około 3 dzemki w dzień około 9, 12, 15 chodzi spać co 2 godzinki i spi 1-2 godz. Dobre jest to że niemusze go usypia kładę do łóżeczka daje kocyk wychodzę. Synek w tym czasie bawi się kocykiem grzecznie leży i usypia zawsze patrzę przez kamerkę puki nieusnie

A w ciągu dnia jak Wam śpią? Krótkie drzemki czy dłuższe? Ile razy?
Moja jest na etapie przestawiania się z 3 drzemek na 2. Pierwsza drzemka koło 8-9 i śpi pół godziny. Druga koło 12-13 i jak śpi 1-1,5 godziny, to trzeciej drzemki już nie ma. Jak śpi znowu pół godziny, to około 16 znowu śpi pół godziny.
Po co chciałaś go przestawiać na 2 drzemki?
Mój maluszek ma około 3 dzemki w dzień około 9, 12, 15 chodzi spać co 2 godzinki i spi 1-2 godz. Dobre jest to że niemusze go usypia kładę do łóżeczka daje kocyk wychodzę. Synek w tym czasie bawi się kocykiem grzecznie leży i usypia zawsze patrzę przez kamerkę puki nieusnie
Długo śpi to Twoje dziecko. W nocy tyle samo co moje, a w dzień ponad 2 razy dłużej. Też tak chcę, więcej czasu dla mamusi 🙂

reklama
Po co chciałaś go przestawiać na 2 drzemki?
Po to, żeby wyspał się porządnie, a nie tak po pół godziny. Bo te dłuższe drzemki to jednak zdarzają się rzadziej niż krótsze. Miałabym czas coś zrobić, a tak to ledwo coś zacznę i już słyszę płacz. Czasem da się ululać jeszcze, ale najczęściej już wstaje i humorek ma wtedy średni.

Do góry