reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

A jak wasze maluszki budzą się w nocy ? Mój non stop srednio 4 razy raz mu dałam mleko modyfikowane myślałam że dużej pospi ale budził się o tych samych porach

reklama
Mój się budzi tak samo od początku. Zasypia między 20 a 21, budzi się około 23, potem po 1, po 3-4 i po 6 albo już wstaje, albo śpi do 8. Różnie. Do 3 mż spał w łóżeczku, ale teraz po 1:00 biorę go do siebie, bo nie mam siły wysiedzieć karmienia, a w łóżku na leżąco karmić najłatwiej, dlatego też te noce znośne są mimo tyłu pobudek.

Ja karmię na leżąco, to mi się bardzo rzadko zdarza odłożyć spowrotem do łóżeczka po karmieniu 😅 jak śpi całą noc, to w swoim łóżeczku. Ale jak się obudzi, to już z nami do rana. I to od początku tak.
Moja córa cały czas "tata" 😕 Już z 2 miesiące. Dochodzi "dada", czasem jakieś "nannn", ale do "mama" dużo brakuje.
Ale na swoje imię reaguje 🥰 i na "dziewczynka" 🤦‍♀️

Ostatnia edycja:
A w ciągu dnia jak Wam śpią? Krótkie drzemki czy dłuższe? Ile razy?
Mój na pierwszą drzemkę idzie spać o 10 i śpi pół godziny. Potem około 13 w wózku na spacerze śpi i tu różnie raz 40 min raz 1,5h. Potem jeszcze około 17 i tu najczęściej śpi do 18:30-19. A potem normalnie między 20 a 21 idzie spać na noc. Próbowałam ukrócić mu do dwóch drzemek i kłaść go około 12 i około 16, ale jest nie do życia, jak nie moje dziecko. Więc zostawiam na razie tak jak chce, może z czasem jak urośnie sam się przestawi.

Mój maluszek ma około 3 dzemki w dzień około 9, 12, 15 chodzi spać co 2 godzinki i spi 1-2 godz. Dobre jest to że niemusze go usypia kładę do łóżeczka daje kocyk wychodzę. Synek w tym czasie bawi się kocykiem grzecznie leży i usypia zawsze patrzę przez kamerkę puki nieusnie

A w ciągu dnia jak Wam śpią? Krótkie drzemki czy dłuższe? Ile razy?
Moja jest na etapie przestawiania się z 3 drzemek na 2. Pierwsza drzemka koło 8-9 i śpi pół godziny. Druga koło 12-13 i jak śpi 1-1,5 godziny, to trzeciej drzemki już nie ma. Jak śpi znowu pół godziny, to około 16 znowu śpi pół godziny.
Po co chciałaś go przestawiać na 2 drzemki?
Mój maluszek ma około 3 dzemki w dzień około 9, 12, 15 chodzi spać co 2 godzinki i spi 1-2 godz. Dobre jest to że niemusze go usypia kładę do łóżeczka daje kocyk wychodzę. Synek w tym czasie bawi się kocykiem grzecznie leży i usypia zawsze patrzę przez kamerkę puki nieusnie
Długo śpi to Twoje dziecko. W nocy tyle samo co moje, a w dzień ponad 2 razy dłużej. Też tak chcę, więcej czasu dla mamusi 🙂

reklama
Po co chciałaś go przestawiać na 2 drzemki?
Po to, żeby wyspał się porządnie, a nie tak po pół godziny. Bo te dłuższe drzemki to jednak zdarzają się rzadziej niż krótsze. Miałabym czas coś zrobić, a tak to ledwo coś zacznę i już słyszę płacz. Czasem da się ululać jeszcze, ale najczęściej już wstaje i humorek ma wtedy średni.

Do góry