reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Po to, żeby wyspał się porządnie, a nie tak po pół godziny. Bo te dłuższe drzemki to jednak zdarzają się rzadziej niż krótsze. Miałabym czas coś zrobić, a tak to ledwo coś zacznę i już słyszę płacz. Czasem da się ululać jeszcze, ale najczęściej już wstaje i humorek ma wtedy średni.
To ma sens. Moja się budzi po pół godziny i się cieszy, to nawet nie pomyślałam, żeby jej regulować czas spania. Ale zrobić coś to kompletnie nie mam kiedy, zwłaszcza, że dwulatek obok.

reklama
Mój też czasem budzi się z uśmiechem po tej pół godzince, ale częściej jednak z płaczem się jakby wyrywa ze snu? 😕 Czytałam, że może mieć problem z przejściem do kolejnej fazy snu, ale nie jestem przekonana czy to to, bo w nocy tego problemu nie ma.

Mój też czasem budzi się z uśmiechem po tej pół godzince, ale częściej jednak z płaczem się jakby wyrywa ze snu? 😕 Czytałam, że może mieć problem z przejściem do kolejnej fazy snu, ale nie jestem przekonana czy to to, bo w nocy tego problemu nie ma.
Może w dzień mu coś przeszkadza w spaniu? Za jasno, za głośno, ubranko nie takie?
A na święta nic nie robię dla Dzidzi. I tak je po 2-3 łyżeczki. Chociaż dzisiaj zjadła pół bułeczki pieczonej przeze mnie 😳 chyba woli jeść rączkami.

Mój maluszek też miał etap że spał pół godz ale to minęło może skok rozwojowy czy cos teraz jest już ok chodzę na paluszkach by spał jak najdłużej 😅wtedy szybko posprzątać obiad zrobić czy inne obowiązki ale chociaż Wypić spokojnie kawkę 🙂

reklama
Do góry