reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

I jak poszło? Od czego zaczęliście?

Ja również uważam, że mój synek jest za mały jeszcze. Ale jak pisałam w innym temacie, mieszkamy z dziadkami, którzy nie rozumieją, że jest za mały i uważają, że skoro buzię otwiera i marudzi przy stole to chce jeść. Przez to ciagle słyszę, że "ja bym coś zjadł, a mama nie da" "on buzię otwiera jak mu kubek przystawię, herbatki by się napił". jak mu podsunę żelazko to też chwyci rączkami, a to nie znaczy, że chce poprasować 😡 ale nie przegadasz, najlepiej już rosół dawać albo kotleta 🤦‍♀️ Strasznie mnie to wkurza 😡
Póki co spróbowałam tylko z jabłkiem. Ssać całe ssał, smakowało mu, ale jak utarłam ciutke łyżeczką to nie wiedział co z tym w buzi zrobić i tak się wzdrygał, że myślałam, że zwymiotuje. Czekam do 6 miesiąca. Jeszcze zdążę zatęsknić za wygodą karmienia piersią 😉
Zaczęliśmy od marchewki, ale najbardziej mu smakuje dynia i zupka jarzynowa
Nawet ładnie je z łyżeczką

reklama
Ja też czułam jakieś ciągnięcia, kłucia... ale u mnie to mogło być jeszcze po punkcji więc nie do końca wierzyłam w te "objawy". A jednak to było "to"😁
Musi się udać - Tobie po stracie A mi po tylu latach😊 Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny na forum✊
Witam a gdzie robiłaś invitro?

A u nas bardzo dobrze
Synuś odpukać bardzo grzeczny, przesypia noc
Jest karmiony mm i ma rozszerzona dietę
Dwa zabki już się przebijają

Za 1,5 tygodnia będzie 6 miesięcy i wtedy chcemy rozszerzać dietę. Córeczka nie siedzi, więc znów będzie problem na początku. 2 dolne ząbki ma już od miesiąca. Turla się po całym łóżku i podłodze 😅 tylko wstaje o 5 i wtedy głośno woła "tatatatatata". Moja kochana, już wie, kto ma wstawać 😁

U nas brak zębów doskwiera a cała rodzina wróżyła ich przebicie się już od grudnia 🤣
Mały powtarza mama baba i lala i postawił pierwsze czworacze kroczki 🥰
Chętnie spotkałbym się na jakiś spacer z innymi mamami polroczniakow 😁

Mały powtarza mama baba i lala i postawił pierwsze czworacze kroczki 🥰
Naprawdę? 😯 Ja mojego cały czas uczę mama, słucha i jakby chciał powtórzyć, ale nic nie wychodzi 😅 on właściwie nadal głuży, do gaworzenia jeszcze chyba nie przeszedł 🤔
a do raczkowania to jeszcze jeszcze, pewnie prędzej te ząbki wyjdą, których nie ma, a które rodzina też nam wróżyła od 2 msca życia, jak tylko zaczął się ślinić 😁
A miałyście problemy z kupką na początku rozszerzania diety? U nas na samej piersi kupka była co 7-8 dni, teraz po rd jeszcze się nie uregulowało, ale dziś była na 6 dzień i płacz i wysiłek duży. Nie wiem jak mu pomóc. Daje świeże jabłko, jadł śliwkę z tubki, co jeszcze można zrobić, żeby mu uregulować? Czekać aż samo? Ile to trwa?

reklama
Naprawdę? 😯 Ja mojego cały czas uczę mama, słucha i jakby chciał powtórzyć, ale nic nie wychodzi 😅 on właściwie nadal głuży, do gaworzenia jeszcze chyba nie przeszedł 🤔
a do raczkowania to jeszcze jeszcze, pewnie prędzej te ząbki wyjdą, których nie ma, a które rodzina też nam wróżyła od 2 msca życia, jak tylko zaczął się ślinić 😁
A miałyście problemy z kupką na początku rozszerzania diety? U nas na samej piersi kupka była co 7-8 dni, teraz po rd jeszcze się nie uregulowało, ale dziś była na 6 dzień i płacz i wysiłek duży. Nie wiem jak mu pomóc. Daje świeże jabłko, jadł śliwkę z tubki, co jeszcze można zrobić, żeby mu uregulować? Czekać aż samo? Ile to trwa?

Może więcej wody do posiłków, wtedy będzie łatwiej z kupą ? Tylko jak zachęcić do picia 🤔

Do góry