reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Witam
Gratuluję szczęśliwych rozwiązań i zdrowych maluszków.
Przepraszam, że się do Was wbijam. Jednak bardzo zależy mi, żeby ktoś odpowiedział na moje pytanie. Czy są wśród Was dziewczyny, które szczepiły się w ciąży przeciw covid i teraz mają już swoje pociechy na świecie? Jutro mam się zaszczepić i jeszcze mam młynek w głowie. Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.

reklama
Witam
Gratuluję szczęśliwych rozwiązań i zdrowych maluszków.
Przepraszam, że się do Was wbijam. Jednak bardzo zależy mi, żeby ktoś odpowiedział na moje pytanie. Czy są wśród Was dziewczyny, które szczepiły się w ciąży przeciw covid i teraz mają już swoje pociechy na świecie? Jutro mam się zaszczepić i jeszcze mam młynek w głowie. Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.
Właśnie na porodówce czekam jak urodze dam znać :) szczepilam sie pod koniec czerwca

Ja jestem od piątku w szpitalu.na obserwacji z powodu osłabionych ruchów... 4 dni po terminie... Dziś mam założony cewnik i pojawily się nieznaczne skurcze. Czekam na rozwój sytuacji🙂

Ja jestem od piątku w szpitalu.na obserwacji z powodu osłabionych ruchów... 4 dni po terminie... Dziś mam założony cewnik i pojawily się nieznaczne skurcze. Czekam na rozwój sytuacji🙂
Sama wyczułaś, że ruchy są słabsze czy poprzez ktg?

A jak ogólnie radzicie sobie w tych ostatnich dniach z np domowymi obowiązkami? Mnie trudność sprawiają już najprostsze czynności, mycie się, a dokładniej wstawanie z wanny - trzymam się kranu, jak go nie urwę to będzie sukces 😂 wchodzenie na piętro w domu na dwa razy rozkładam, siedzenie przy stole w moim wykonaniu wygląda zapewne komicznie patrząc z boku, bo albo muszę mega prosto, jakby mi kto kija wsadził 🤪 albo "wisząc" jak na leżaku, albo jakoś śmiesznie na ukos 🙈 normalne siedzenie odpada, bo mi rozsadza żebra... Najlepiej leżeć na wznak, ale nie za długo, albo stać, ale zaraz nogi bolą 🙉 jak mi coś upadnie i mam się schylić to się najpierw zastanawiam, czy na pewno tego potrzebuję, czy może jednak jak upadło to niech leży 😂
ja chcę już urodzić 🙏

Sama wyczułaś, że ruchy są słabsze czy poprzez ktg?

A jak ogólnie radzicie sobie w tych ostatnich dniach z np domowymi obowiązkami? Mnie trudność sprawiają już najprostsze czynności, mycie się, a dokładniej wstawanie z wanny - trzymam się kranu, jak go nie urwę to będzie sukces 😂 wchodzenie na piętro w domu na dwa razy rozkładam, siedzenie przy stole w moim wykonaniu wygląda zapewne komicznie patrząc z boku, bo albo muszę mega prosto, jakby mi kto kija wsadził 🤪 albo "wisząc" jak na leżaku, albo jakoś śmiesznie na ukos 🙈 normalne siedzenie odpada, bo mi rozsadza żebra... Najlepiej leżeć na wznak, ale nie za długo, albo stać, ale zaraz nogi bolą 🙉 jak mi coś upadnie i mam się schylić to się najpierw zastanawiam, czy na pewno tego potrzebuję, czy może jednak jak upadło to niech leży 😂
ja chcę już urodzić 🙏
Ja też nie mogę się doczekać porodu najgorzej w nocy żeby się przewrócić na bok to boli jakby kości miały się połamać nim dojdę do łazienki trwa 10 min jak stara babcia 😁do tego mały tak główka napiera że rwie mnie w udach i pachwinach i wykręca w różne strony. A ile ci zostało do terminu porodu ?)

Ja jak na 39 tydz to żwawa jestem 😀. Jezdze autem i wychodze z psiakiem ogolnie dobrze znosze końcówkę ciąży . Na szczęście jutro juz zobacze sie z małą :) na jutro zaplanowali cc i juz na oddziale czekamy. Gdyby nie cc to chyba bym ja przenosila bo nic sie na poród nie zanosi.

A ile ci zostało do terminu porodu ?)
11 dni.
Ja jak na 39 tydz to żwawa jestem 😀. Jezdze autem i wychodze z psiakiem ogolnie dobrze znosze końcówkę ciąży .
Lucky you! 😄 Ja już autem tylko jak bardzo muszę, bo jak wspomniałam, siedzenie to katorga.
Ja też nie mogę się doczekać porodu najgorzej w nocy żeby się przewrócić na bok to boli jakby kości miały się połamać nim dojdę do łazienki trwa 10 min jak stara babcia 😁
Oo znam to 🙈 ja jeszcze śpię od ściany i jak mam się podnieść i okrakiem minąć partnera na łóżku, to zawsze mam stracha, żeby mi wody nie odeszły w tym momencie 🤣🤣

reklama
Ja jak na 39 tydz to żwawa jestem 😀. Jezdze autem i wychodze z psiakiem ogolnie dobrze znosze końcówkę ciąży . Na szczęście jutro juz zobacze sie z małą :) na jutro zaplanowali cc i juz na oddziale czekamy. Gdyby nie cc to chyba bym ja przenosila bo nic sie na poród nie zanosi.
To czekamy na dobre wieści 🙂

Do góry