reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej dziewczyny ja z pytaniem o wydzielinę, jaka macie na tym etapie ciąży? Mi czasami zdarza się taka żółtawo-zielonkawa, ale nic nie szczypie nie swędzi, konsystencja normalna. Lekarz widział wczoraj na badaniu i nie zwrócił uwagi ze moglaby być nieprawidłowa. No ale jest taki wyraźny ten kolor czasem
Ja ogólnie mam przezroczysty śluz czasem bardziej wodnisty. Ale pare razy dziennie tez mam taka żółtawą bardziej gęsta. Ja dodatkowo biorę jeszcze luteinę i mam nadżerke, wiec myślałam ze to od tego 😜 Ginekolog mówił ze to normalne

reklama
i co ci lekarz powiedzial na ta pępowinę? Masz jakies

Tylko obserwować ruchy jeśli coś mnie zaniepokoi to jechać do szpitala zrobią ktg i sprawdza czy wszystko jest w porządku i odeślą do domu a we wtorek mały się mało ruszał a ruchy były delikatnie nie tak jak zawsze teraz obrazu pojadę jak tylko bd coś nie tak

Tylko obserwować ruchy jeśli coś mnie zaniepokoi to jechać do szpitala zrobią ktg i sprawdza czy wszystko jest w porządku i odeślą do domu a we wtorek mały się mało ruszał a ruchy były delikatnie nie tak jak zawsze teraz obrazu pojadę jak tylko bd coś nie tak
współczuję i trzymam kciuki żeby się to zmieniło na dobre.

Hej a ja wam się wyzale bo moja gin przez zła teraz sama się je, położna aż się za głowę złapała za dwa tygodnie idę prywatnie na wizytę do innej gdyż w zeszły piątek moja pani tak jakby zakończyła wizyty jesteśmy w 36 +4 Tc a ona stwierdziła że kolejna wizyta po porodzie o ile nie urodzę do tego czasu ani ktg ani nic jie zrobiła poprostu ja niemam sił już na to . W kartę ciąży też ani wagi ani nic nie wpisała tylko ze szyjka się skróciła do 3,5 cm waga się zatrzymala na 6 lipca 1300 g.

Dziewczynki sorki jeśli taki temat juz byl. Ale macie juz załatwione swoje położne ? Mi 2 tyg temu lekarz powiedział abym sobie załatwiła położna jestem już w 35 tyg ciąży... A ta położna wraca z urlopu w środę i dopiero będę się z nią umawiać...

reklama
Mi ginekolog kazała się jakoś zorientować chyba jakoś ok 26 tygodnia, znalazłam, skontaktowałam się i wypełniłam deklaracje ;)
No właśnie jak czytam to tak dziewczyny załatwiają po 20 tyg, a ja tak późno.. boje eie żeby mi potem problemów jakiś nie robili😬 A miałaś juz jakas wizytę z położna?

Do góry